Кадри: Рен твПрокуратурата в Санкт Петербург образува дело след взрива

...
Кадри: Рен твПрокуратурата в Санкт Петербург образува дело след взрива
Коментари Харесай

Последни данни за адския взрив в Петербург, разследват терористичен акт, очевидци съобщават за друг ужасяващ инцидент в града

Кадри: Рен тв

Прокуратурата в Санкт Петербург образува дело след гърмежа и повдигна обвиняване против незнаен причинител за опит за ликвидиране. По предварителни данни мощността на гърмежа е била 200 грама тротилов еквивалент. Властите в Петербург са образували изключителна група за справяне със обстановката след гърмежа, оповестява Блиц.

Бомбата е била сложена магазин от огромната верига супермаркети „ Перекресток “ в бранша, където се слага персоналния багаж.
Руските медии разпространиха и видео след гърмежа, както и показания на очевидци.

„ Чухме гърмежи като от пиратки или заря. След три минути започнаха да вият сирени, когато излязох на улицата, видях, че на кръстовището стоят доста коли на полицията, Бърза помощ и пожарната, регионът беше отцепен “, споделя Анастасия, която живее наоколо до мястото на гърмежа.

От постройката, където е било открито взривното устройство са евакуирани 70 души. Засега не е явен точният брой на потърпевшите, по-тежко са ранени 10 души, които са закарани в болница, един от тях е с заплаха за живота.

Все още не е ясна и повода за терористичния акт. Инцидентът става единствено няколко дни, откакто международните медии разпространиха новината, че Русия е съумяла да предотврати огромно терористично нахлуване в Петербург благодарение на секретна информация, подадена от Централно разузнавателно управление на САЩ.

Възможно е и да се касае за конкуренция. Преди дни от веригата магазини „ О’КЕЙ “ оповестиха, че закриват 18 свои магазина в Петербург, като на тяхно място ще проработят супермаркети от известната в Русия верига „ Перекресток “.

Междувременно в съветските обществени мрежи се появи видео от различен тежък случай в Петербург. На него се вижда по какъв начин гори пътнически рейс.

 



Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР