кадри Нова телевизияБрутална картина на близкото бъдеще в интернет описа

...
кадри Нова телевизияБрутална картина на близкото бъдеще в интернет описа
Коментари Харесай

Компютърен спец потресе Виктор Николаев: Физиономията ти вече е твоя собственост!

кадри Нова телевизия

Брутална картина на близкото бъдеще в интернет разказа в утринния блок на Нова телевизия компютърен експерт на високо равнище.

Поводът бяха скандалните случаи на потребление на изкуствен интелект (AI) за „ събличане “ на фотоси, в някои случаи и на малолетни девойки.

Институциите имат голям проблем с осъждането за такива изображения, тъй като те се водят творби, генерирани от изкуствен интелект. Те за момента не са закононарушения, просто тъй като законите не са ги планували в наредбите си.



Проблемът е голям, тъй като като основа са употребявани фотоси на действителни девойки, от които са „ свалени “ облеклата по цифров път.



Преподавателят в частния СофтУни Александър Иванов обаче безусловно препарира водещият Виктор Николаев, като съобщи, че даже личното му лице не е негова благосъстоятелност. Виктор в действителност самичък сложи въпроса: „ Принадлежи ли ми физиономията ми? “



„ Ако имаме качени фотоси в интернет, физиономията ни към този момент не е наша благосъстоятелност “ , отговори непосредствено специалистът и добави, че е допустимо по този начин да се прави всякакво подправено наличие, което да се появява даже и в медиите, без никакъв късмет да се познае, че е генерирано от AI.

Александър Иванов акцентира също, че досега не е имало да вземем за пример генериран изкуствено глас, който да приказва на български правдиво. Такъв обаче към този момент има и той не може да бъде разпознат по никакъв метод, че е изработен от изкуствен интелект.
Изкуственият разсъдък към този момент приказва съвършен български със личен глас
Отделно от това може да се употребява запис на гласа на непосредствен човек, с цел да се вършат измами. Представете си по какъв начин се употребява гласа на детето ви, което се обажда и споделя да му приведете незабавно пари, изясни експертът.

Иванов не скри, че в близко бъдеще ни чака безпорядък, до момента в който юристите не напишат нови закони за закононарушенията в интернет и с потребление на изкуствен интелект. Той беше безапелационен, че е детско да мислим, че можем да направляваме интернет.



„ Живеем във време, в което не можем да имаме вяра на очите си “ , сподели напълно сериозен специалистът. „ Изкуственият разсъдък е като брадвата – с нея можеш да си насечеш дърва за огъня, само че може и да нараниш човек “ , акцентира Александър Иванов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР