Кадри НАСА, БТВСтъпиха най-после! НАСА публикува зрелищно видео на роувъра

...
Кадри НАСА, БТВСтъпиха най-после! НАСА публикува зрелищно видео на роувъра
Коментари Харесай

НАСА показа как марсоходът Пърсивиърънс каца на Марс

Кадри НАСА, БТВ

Стъпиха най-сетне! НАСА разгласява зрелищно видео на роувъра си " Пърсивиърънс ", направено по време на рисковото му кацане на Марс.
Записът трае малко повече от три минути. Видеото разкрива фрагменти, направени от няколко камери, ситуирани на разнообразни места по " Пърсивиърънс ". Така може да се добие детайлна визия по какъв начин роувърът е достигнал крайната си цел - кратера „ Йезеро “, съобщи.

Първата демонстрира по какъв начин след нахлуване в марсианската атмосфера, се разтваря свръхзвуковият парашут на роувъра. Втората, ситуирана под марсохода, демонстрира приближаващата се марсианска повърхнина, а други две камери демонстрират по какъв начин роувърът малко по-малко стъпва на терена.

По време на кацането не тон не е бил записан.
Главната цел на задачата, на стойност 2,7 милиарда $ е да търси признаци на минал живот на Марс. Роувърът, също по този начин, би трябвало да събере камъни и да ги върне за разбор на Земята.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР