кадри: Булфото, Общински съвет - ВарнаПредседателят на общинската комисия Опасване

...
кадри: Булфото, Общински съвет - ВарнаПредседателят на общинската комисия Опасване
Коментари Харесай

Съветник от ГЕРБ предложи част от градските чешми във Варна да бъдат премахнати

кадри: Булфото, Общински съвет - Варна

Председателят на общинската комисия „ Опасване и възпроизводство на околната среда “ Станислав Иванов (ГЕРБ) предложи част от публичните чешми във Варна да бъдат отстранени. По негови думи, това е тъй като нуждата от тях е отпаднала, а и тъй като водата от тях не е годна за пиянство. Предупредителните табели, че хората не би трябвало да пият или да си наливат вода от тях, които са слагани преди, не работят, съобщи Иванов. По тази причина той предлага чешмите да бъдат оповестени за нелегално строителство и да се унищожат от районните кметства.

Общинският консултант направи предлагането откакто персонално е взел проба от Царската чешма в квартал „ Траката “. Анализът е посочил повишено равнище на коли и на нитрати.

„ Моля Ви, не давайте такива оферти без да прочетете закона за водите, с цел да не ставате смешни “, това сподели в отговор съветникът от ЗНС „ Ал. Стамболийски “ Христо Атанасов. Той съобщи, че в случай че се дадат проби от жилищни здания във Варна, ще се види трагична обстановка с качеството на водата.

Комисията се сплоти към мнението, че не може публичните чешми да се унищожават с лека ръка. Съпартийката на Иванов от ГЕРБ Марица Гърдева също съобщи, че това е неприемливо. „ Чешма не се пипа. Народът ни е строил чешми с вграждане на сенки, с последните си пари... Чешма не се отстранява! “, съобщи тя.

Няколко пъти общината е разговаряла с РЗИ за положението на чешмите във Варна. Администрацията към този момент работи по регистрацията на тези обекти. Освен табели, от общината ограждат и с ленти чешмите, които са негодни за пиянство. В близко бъдеще въпросът ще бъде решен, дадоха обещание от кметската администрация.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР