Кадри: БТВЗрителите и феновете на Стани Богат видяха нещо, което

...
Кадри: БТВЗрителите и феновете на Стани Богат видяха нещо, което
Коментари Харесай

Водещият на Стани Богат помогна на играч да вземе 2000 лева повече

Кадри: БТВ

Зрителите и почитателите на Стани Богат видяха нещо, което се случи за първи път в телевизионната игра, а най-доволен от създалата се обстановка остана Георги Шиваров, който си потегли с 2000 лв. повече. Георги се занимава със статистически данни, обича да приказва за развиването на света и се интересува от художествена гимнастика. Той е изкачил и два вулкана – Етна и Везувий.



Преди обаче да стартира да задава въпроси, Михаил Билалов реши да увеличи настроението измежду публиката и сподели на играча, че има има известие от италианската полиция, че е откраднал нещо от Везувий. Това наложи Шиваров да изяснява, че е слязъл долу с три камъка, само че му взели единия и останал с два, което предизвика Билалов да го попита: „ Ако всички отидем на Везувий и крадем камъни, по какъв начин ще остане? “

„ Ще остане и ще изкара още “, отговори с усмивка Жоро.



Очаквано, той не срещна проблеми с отговорите на първите три въпроса, а за този за 1000 лв. бе запитан: „ Кой музикант е работил като преподавател, има шест деца, 20-годишен опит в йога, производител на вино е и пази Амазония “? – Мик Джагър, Стинг, Ед Шийрън, Елтън Джон.



Георги изключи опцията Джон да е татко на шест деца, а след това стартира да разсъждава и обърка годините на Джагър и Стинг, като съобщи, че първият е на 70, а втория – на 80. В последна сметка реши да употребява 50 на 50 и при останали Стинг и Джон, вярно маркира първата алтернатива.



Участникът заключи сумата от 1500 лв., като за нея бе запитан: „ Коя интернационална организация се състои от страни, които по-рано са били част от Съюз на съветските социалистически републики? “, с благоприятни условия МЕРКОСУР, ОАЕ, АСЕАН и Оперативно-наблюдателно дело. Шиваров отстрани ОАЕ, само че не знаеше отговора и по тази причина извика на помощ служителя на реда Веселин Петров. Той обаче даде да се разбере, че не може да му помогне и съжаляваше, че не го е повикал на предния въпрос. Тогава играчът се обади на приятеля си Мирослав Йовчев, който за негово страдание също остана безгласен.





В този под напрежение миг Шиваров се сети, че е чувал за Оперативно-наблюдателно дело, заложи на тази опция и продължи напред.



Последвалия въпрос за 2000 – „ Какви по народност са куклите на Седемте бога на щастието, въодушевили основателите на съветската матрьошка “? – Японски, Френски, Турски или Американски, се оказа най-лесния за Георги и той позна, че първата опция е вярната.



Шиваров бе на висота и на въпроса за 3000 лв.: „ Кое химическо съединяване се употребява за разтворител при химическото почистване “? – Алкиглицерол, Тетрахлоретилен, Нитробензол, Етанол. Участникът маркира втората алтернатива и се оказа прав, с което сложи началото на драмата за вечерта.



До нея се стигна след въпроса за 5000 лв.: „ До каква степен доближава крал Чарлз III, който е първият английски престолонаследник с университетска тапия “? – Доктор по философия, Магистър по изкуствата, Бакалавър по археология и Специалист по военно дело.



Георги първо се поколеба сред първата, третата и четвъртата опция, само че след това наподобява се помири, че не знае отговора и разгласи, че стопира играта си по БТВ. Това обаче въобще не се хареса на Билалов, който го попита дали решението му е съществено и не му ли се играе още. С което напълно обърка участника, който внезапно си промени мнението и призна, че желае да играе, само че по този начин и не събираше храброст да го направи.



Тогава водещият му даде пет секунди, с цел да си намерения, и Георги рискува, като заложи на Магистър по изкуствата. Той аргументира мнението си с това, че изкуството е тачено от англичаните и те са влагали много средства и старания за развиването му. За наслада на Шиваров рискът се оказа оневинен и играчът към този момент имаше сигурна сума от 5000 лв.. Докато пък пишеше новия чек, откакто скъса остарелия, Билалов дефинира отговора като непредвиден за него.



Въпросът за 10 000 лв. бе: „ Столицата на коя античното царство се е намирала на територията на днешния алжирски град Константин “?, с благоприятни условия Картаген, Лидия, Киликия и Нумидия. Георги напомни, че Картаген е опустошен от римляните и поръсен със сол, с цел да не бъде повдигнат нов град, само че си нямаше концепция за другите варианти и бе безапелационен, че мисли да се откаже.





Този път Билалов не опита да го разубеждава и изиска да уточни отговор към този момент отвън играта. Георги заложи на Киликия, само че щеше да сбърка, защото верният отговор бе Нумидия. Така той завоюва 5000 лв. с помощта на намесата на водещия при предпоследния въпрос.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР