кадри bTVЧадърчетата ще са задължителни в следващите дни, това каза

...
кадри bTVЧадърчетата ще са задължителни в следващите дни, това каза
Коментари Харесай

Проф. Рачев благославя дъжда и обеща слънце скоро

кадри bTV

Чадърчетата ще са наложителни в идващите дни, това сподели в прогнозата си във вторник по bTV проф. Георги Рачев. Той обаче се оказа доста удовлетворен от преваляванията, тъй като те са доста положителни за посевите.

“Много положително време за агро бизнеса! ”, акцентира климатологът. Според него в Североизточна България има голяма потребност от дъжда, който пада там.


`); break case width
Проф. Рачев сподели с огромна доза сигурност, че предварителните прогнози за вероятен сняг ще се разсеят. Той призна също, че не се е сбъднала и прогнозата, че при започване на седмицата в София ще духа мощен вятър и ще е доста топло.

“Това въпреки всичко е прогноза, не е диагноза ”, пошегува се синоптикът.



Той предвижда, че в дните до края на работната седмица преваляванията последователно ще понижават, а пред четвъртък и петък ще захладнее. Максималните температури ще паднат до 10-12 градуса, а минималните ще са към 7 градуса. Времето над България ще е тъмно, типично за пролетта, разяснява експертът.

Към събота и неделя обаче ще има повече слънце и още веднъж се чака стопляне.

След коментар на водещия Златимир Йочев, че по морето наподобява най-хладно в този интервал, проф. Рачев изясни, че това е изцяло обикновено. Хладното време се подържа от температурата на морската вода, която е към 9 градуса.

Изравняването на температурите по Черноморието с тези във вътрешността ще има чак през май, изясни професорът.



Рачев разяснява също, че в световен проект март се обрисува малко по-топъл от естественото, само че по тази причина пък несъмнено е изсъхнал.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР