кадри: bTV, Фейсбук/Мая МаноловаДържавата не просто да остави на мира

...
кадри: bTV, Фейсбук/Мая МаноловаДържавата не просто да остави на мира
Коментари Харесай

Мая Манолова: Държавата трябва да обезщети бития журналист Димитър Кенаров, не НАП да му праща проверка

кадри: bTV, Фейсбук/Мая Манолова

Държавата не просто да остави на мира журналиста Димитър Кенаров, който беше задържан и обичай от служителите на реда на митинга на 2 септември 2020 година, а да го обезщети за произвола на Министерство на вътрешните работи върху него. Това прикани водачът на Изправи се. БГ Мая Манолова във Facebook. " Това е разумно и заслужено, вместо да му изпраща инспекция от Национална агенция за приходите за осигуровките му ", това споделя Манолова в обявата си. Ето какво написа още тя:

" Тази инспекция, в подтекста на делото за полицейски произвол върху Кенаров, множеството хора считат за бухалка върху елементарния човек от страна на държавен орган, а не за използване на върховенството на правото.

Ако инспекцията от Национална агенция за приходите не е бухалка, за какво налозите и осигуровките на Кенаров не бяха тествани преди година или две, а е задвижена на 22 април 2021 година по искане на Министерство на вътрешните работи? Използването на държавни органи за напън върху публицисти е част от тъжната истина за ръководството на Борисов, довело България до 112-то място по независимост на словото.

Именно побоищата и арестите на публицисти, отразявали митингите на 2 септември, са измежду аргументите България да е на 112-то място по независимост на словото. Още тогава уважавани организации и Съветът на Европа приканиха за следствие, а ние предложихме анкетна комисия в Народното събрание по случая на полицейски произвол над протестиращи.

Прокуратурата стартира работа по част от сигналите в Комисията по проверката. Време е и Национална агенция за приходите да стартира инспекции по тях, а не да ревизира осигуровки на публицисти за заплашване. Ръководството на Национална агенция за приходите бе заменено, както и основният секретар на Министерство на вътрешните работи, и в този момент публичните упования за правдивост са високи.

Национална агенция за приходите да ревизира и сигнала на Илчовски за „ кухи обороти “ с компании, близки до властта, и дали компанията покупател по договорката за „ подпорната стена “ на Алепу разполага с запас да купи това бетоново безсрамие.

А като цяло, най-добре е изпълнителната власт – и предходната, и сегашната - да не се занимават с четвъртата власт – медиите, а да подсигуряват правда и правдивост. Или най-малко това е упованието на естествените хора към всички типове министри – и постоянни, и служебни. "

 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР