Къде виждате държава. Това запита главният прокурор на България Иван

...
Къде виждате държава. Това запита главният прокурор на България Иван
Коментари Харесай

Главният прокурор Иван Гешев: Къде виждате държава

" Къде виждате страна ". Това запита основният прокурор на България Иван Гешев, чиято оставка е желана от разнообразни политически сили в продължение на към две години, представен от БГНЕС.

" В това, че през вчерашния ден дрогиран водач с висока скорост умъртви 22-годишно дете в Шумен , може би виждаме страна в сгазените служители на реда в Бургас или може би за случая на околовръстното в София? От две години приказваме, че това е, бих го нарекъл обществена зараза, а Народното събрание не се занимаваше с действителните проблеми на българските жители ", сподели Гешев преди съвещанието на Пленума на Висшия правосъден съвет.

" Може би виждаме страна в закриването на профилираните структури, които бяха най-ефикасното оръжие против престъпността , корупцията, проведената престъпност, тероризма ", продължи Гешев.

По думите му, плодовете от тези решения ще продължаваме да берем, тъй като следствията не закъсняват : " Виждате ги в мигрантския напън, в тази ситуация от нощес, когато кола с мигранти се заби в пункт за механически прегледи - в това, че опиатите заливат улиците ни, а в последните месеци няма осъществена група за битка с проведената престъпност ", добави обвинител номер едно.

Според Гешев прокуратурата е една от дребното останали постоянни институции, която постоянно е подготвена за съдействие с всички държавни институции .

" Ние не робуваме на никакви корпоративни и частни ползи, ние работим в името на българския народ ", добави Гешев.

Обвинител номер едно коментира и регламентираните в Закона за правосъдната власт негови пълномощия , тематика - по която служебният кабинет сезира Конституционния съд преди дни.

Според Гешев е значимо по какъв начин се слага под въпрос пълномощието на прокуратурата да прави инспекции при незаконосъобразни актове и дейности на администрацията.

" Това е извънредно значимо, защото този механизъм е един от дребното, с който гражданското общество да се пази от административен безконтрол . Това, което знаем е, че държавните институции не работят, само че те споделят: Ние не си изпълняваме отговорностите, само че българските жители и прокуратурата нямат право да ни питат работим или не работим и ние не желаеме да го вършим ", добави Иван Гешев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР