Къде е логиката за 14 месеца война украинската инфраструктура да

...
Къде е логиката за 14 месеца война украинската инфраструктура да
Коментари Харесай

33 гневни въпроса за конфликта в Украйна критикуват действията и стратегията на руската армия

Къде е логиката за 14 месеца „ война ” украинската инфраструктура да стои непоктътната, пита Игор Стрелков – някогашният водач на донецките сепаратисти

„ Клубът на гневния родолюбец ” на Игор Стрелков – някогашният водач на донецките сепаратисти, разгласява ядосан лист с въпроси във връзка с провеждането така наречен „ специфична военна интервенция ” в Украйна. Някои от тях са доста скъпи, други са искрено глупави, само че все пак, отговорите им имат капацитета да дадат началото на разговор, който е значим за бъдещето освен на спора, само че и за Руската федерация като цяло.

Представяме ви по-голямата част от тях с редакторска интервенция, само че с предаден съвсем буквално смисъл. Стрелков употребява кавички, когато приказва за Украйна, както и изразът „ Т.нар. ” във връзка с страната – това, несъмнено е спестено. За да не превеждаме текста по собствен метод обаче прибавяме, че съгласно истинската обява „ така наречен Украйна ” е част от Русия, което е повече от противоречиво мнение.

Ето ги и самите въпроси, които не икономисват рецензията си към съветското командване.

Исторически въпроси

1. През 2014 година, когато украинската хунта бе на ръба, а цяла „ Новорусия ” и Крим гледаха към Русия с вяра, Кремъл в началото отхвърли да изпрати „ миротворчески сили ” в Донбас. След това Путин бе първия, който призна за законен избора на президента Петро Порошенко. В резултат на 8-годишната пауза в спора поради Минското съглашение, Украйна приготви подготвена за бойни дейности войска, потуши протестното придвижване, проми мозъците на сериозна част от популацията си и към 2022 година към този момент можеше да се бие на равно с въоръжените сили на Русия. Кой е виновен за този стратегически неуспех, който сега коства живота на стотици младежи всекидневно?

2. Защо откровени измамници бяха сложени отпред на самообявилите се Народни републики в Донбас, с което се дискредитира концепцията за така наречен „ Руска пролет ”. Как и за какво най-известните герои от 2014 година – командирите на донбаската милиция, бяха физически отстранени? Кой ще носи отговорността за това, че вместо в Донбас да бъде показан „ съветския свят ”, цели 8 години хората в тези територии живееха в практическо тресавище – доста по-зле даже от самите руснаци и украинци?

3. Как се случи по този начин, че съветския президент, по свое лично самопризнание, е бил „ воден за носа от уважавани киевски и западни сътрудници ”? Къде бяха кардиналните и професионално квалифицирани съветници и публични лица, които трябваше да предупредят президента за това, което бе толкоз явно за външни наблюдаващи? Има ли осъдени?

4. Защо още през 2014 година фронтът в Източна Украйна бе „ закрепен ” в покрайнините на Донецк? Защо Мариупол бе зарязан от Украинските въоръжени сили, а не освободен? Защо след освобождението на Дебалцево напролет на 2015 година бойните дейности още веднъж бяха замръзени, с което се даде късмет на украинската страна да възвърне прясно изгубения си военен капацитет?

5. Защо до момента в който през 8-те години сред 2014 и 2022 украинските въоръжени сили бяха въоръжавани и подготвяни за огромна война, националните отряди на ДНР и ЛНР бяха изоставени, получаваха съвсем нулева поддръжка и бяха въоръжавани със остарели системи? Защо бойците им не прекосяваха обикновено бойно образование? Кой е виновен за тези проблеми в Министерството на защитата на РФ?

Проблеми с подготовката на Руските въоръжени сили за военни интервенции

6. Как се случи по този начин, че втората най-голяма/силна войска в света, най-малко дотогава, която през годините печелеше всички танкови биатлони и други военни надпревари, при старта на офанзивата:
Бе без никакво сателитно разузнаване; Нямаше БЛА (Безпилотни летателни апарати) за разузнаване и нанасяне на удари; Не разполагаше със самонасочващи се бомби; Имаше извънредно малцина артилерийски установки и анти-батареи; Със системи за криптирана военна връзка, които са повече от остарели.
7. Как се оказа по този начин, че проектът за така наречен „ Специална военна интервенция ” бе построен на основата на данни, изцяло отричащи действителността? Той бе основан на това, че украинската войска е неподготвена, че няма информация да е толкоз добре готова и че моралът е доста мощен. Защо управляващите в Москва разчитаха на цялостното единодушие от страна на украинските цивилни с нашествието, когато обстановката се оказа контрастно противоположна. Кой подведе Путин по подобен нечовечен метод? Кой носи наказателната отговорност за това?

8. Защо от политическа страна бе определено точно Виктор Медведчук да ръководи към този момент завзетата Украйна след възможния триумф на СВО – той е и до през днешния ден извънредно неизвестен измежду популацията? Кой избра фигури като него?
9. Какви военно-политически цели – такива, каквито могат елементарно да бъдат предадени както на съветското, по този начин и на украинското население – се извършват със СВО? Защо въобще бе стартирана военната интервенция? Какъв е юридическия ѝ статут? Защо даже повече от година след началото на спора, това към момента не е ясно?

10. Как е допустимо евентуалните и съвсем сигурни наказания от Европейски Съюз и Съединени американски щати да не бъдат взети под внимание като фактор при стартирането на СВО? Как се случи по този начин, че над 300 милиарда $ съветски външни капитали бяха блокирани, даже иззети? Кой ще носи отговорността и за това?

Стратегия и политика

11. Още в първата половина на сегашната война беше ясно, че родната съветска военна промишленост не е способна да обезпечи нужната техника, тъй като разчита напълно на доставки от трети страни за съставни елементи. Къде отиде гордо оповестяваната с години стратегия за „ заместване на външните доставки ”? Има ли виновни и за това?

12. До лятото на 2022 година стана ясно, че има и дефицит на боеприпаси за артилерия и други оръжия. До края на годината същият проблем се появи и при други военни снаряжения, множеството от които най-жизненоважни за фронта. Липса на бронежилетки, аптечки, униформи – това е най-обсъжданата тематика в съветските редици. Как бе позволено това и взети ли са стъпки да се поправя този фрапиращ проблем?

13. Защо и до ден-днешен границите на Русия не са затворени, в опит да се защищити всеобщата миграция на млади и способни евентуални бойци? Стотици хиляди съумяха да избягат от Русия без да бъдат спрени по никакъв метод. Нещо повече – измежду тях има и такива, които са имали допир до най-чувствителните и секретни документи в Руската федерация.

14. Кой и по какъв начин ще изясни най-грозният парадокс – хиляди професионални бойци от Въоръжените сили на РФ, както и паравоенни, сега извършват „ публични задания ” в Сирия и Централната африканска република, Мали и Буркина Фасо, до момента в който преди малко мобилизирани младежи без никакъв опит и подготовка се изпращат в месомелачката на фронта в Украйна?

15. Защо в по-голямата си част единствено етнически руснаци се изпращат на фронта, до момента в който стотици хиляди млади и здрави „ нови жители ” от страните в Централна Азия и Кавказ са ангажирани с лепене на плочки и подкастряне на дървета в метрополитната част на Русия?

16. Как да си разбираем обстоятелството, че макар военните дейности, Русия продължава да транспортира през Украйна нефт и газ към страни като България, като по-късно суровините отиват назад в Украйна, покривайки 90% от потребностите ѝ? Няма да загатваме даже, че Украйна непрекъснато получава заплащания от съветски корпорации за тези доставки.

17. Защо след бруталната борба за Мариупол, военните нарушители от Батальона „ Азов ” бяха освободени?

18. Какво се случи, че флагманът на съветската флота „ Москва ” да потъне? Ако е бил потънал от Украйна, по какъв начин се е озовал в обсега на противокорабните установки без конвой и без прикритие, само че и без противовъздушни отбранителни установки. А на борда са били главно моряци с малко или никакъв опит.

19. Какво провокира „ деескалацията ” при започване на войната, когато небрежно съветските бойци, достигнали до покрайнините на Киев бяха отдръпнати от позициите си край Черников, Суми и Николаев? Какво чакаха военноначалниците от този ход?

20. По какви цели бяха изхабени стотици и хиляди крилати ракети при започване на СВО, откакто украинските военни и политически центрове за взимане на решения, както и информационната инфраструктура, още е здрава?

21. Защо в 14-ия месец от войната, украинската информационна инфраструктура в дълбочината още не е освен унищожена, само че и даже недокосната? Защо множеството стратегически мостове и тунели стоят непокътнати и даже не са били атакувани – таман през тях западът доставя Киев с оръжия? Как по този начин Зеленски и други основни украински публични фигури остават недосегаеми, макар непрекъснатите им апели за дословното заличаване на Русия?

22. Защо бе преустановен обстрелът на основната енергийна инфраструктура и по какъв начин съумя Украйна толкоз елементарно да възвърне енергозахранването си – дотам, че още веднъж стартира да изнася ток?

23. Ако „ Специалната военна интервенция ” няма легалния статут на война, на какво съображение бе извършена частичната готовност?

24. Кой дефинира кои могат да бъдат мобилизирани и процесът за това, откакто всеки, който не желае да върви на война, може толкоз елементарно да избегне мобилизацията?

25. Кой взе политически „ сложното решение ” да се изтегли армията от добре укрепения Херсон без пердах? На какво съображение тази територия бе оставена в ръцете на Украинците? Защо оттогава до момента нищо не се чува за повторното ѝ завладяване?

26. Къде е формалния коментар за изявлението на губернатора на Санкт Петербург пред флага на Украйна?

27. Къде отиде прехвалената през последните години съвременна военна техника? Защо Т-54/55 танкове и Д-20 пушки не престават да се употребяват, макар че са от времето на Сталин? Кой разхвърля въпросната военна техника в Сирия, Либия, Судан и други африкански страни? Къде са „ десетките хиляди арабски доброволци ”, обещани от министъра на защитата?

28. Как се случи по този начин, че Казахстан, който безусловно месец преди началото на войната в Украйна бе „ избавен ” с присъединяване на съветската войска от боен прелом, се обръща от ден на ден към западния лагер, показва растяща русофобия и се включва, въпреки и последователно, към глобите?

29. Защо съветските управляващи винят не централната власт в Киев, а „ всякакви националисти ” в Украйна за офанзивите на съветска територия? Дори в случаите, в които командването на Украинските въоръжени сили поемат отговорност за тях.

30. Защо до момента в който стотици хиляди съветски и украински бойци и жители изпитват тежестите на войната в Донбас, останалата част от страната все едно не е във война?

32. Кога най-сетне ще станат ясни крайните цели на Специалната военна интервенция и при какви условия тя ще се смята за „ сполучливо завършила ”?

33. Защо най-приближените на военните водачи в Русия биват видяни да се развяват в страни, опозиционни на Руската федерация? Може ли президентът да си направи някакви изводи за тези водачи, основано на този факт?

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР