Къде да заредим гориво, за да ни излезе по-евтино? В Германия

...
Къде да заредим гориво, за да ни излезе по-евтино? В Германия
Коментари Харесай

Къде да заредим гориво, за да ни излезе по-евтино?


Къде да заредим гориво, с цел да ни излезе по-евтино? В Германия има огромни разлики в цените на горивата на бензиностанциите на автомагистралите и всички останали. Това демонстрират данните на Германския авто клуб ADAC. Разликата може да надвиши 20 евро на контейнер. Изводите са направени след изследване, което е сравнило цените на 40 бензиностанции на инцидентен принцип.

От ADAC поучават хората, които ще пътуват, да зареждат вечер сред 18:00 и 22:00 часа на бензиностанциите в обитаемоте места. Тогава приблизително цената на горивата е най-ниска, цитира АРД резултатите от изследването.

Анализираните данни са от месец март тази година. Тогава междинната спестовност при отблъскване от автомагистралата и зареждане на бензиностанция отвън нея е била към 42 цента за литър бензин Е10 и малко под 36 цента за литър дизел. Най-голямата открита разлика в цената е била съвсем 70 цента за един литър гориво.

За специалиста от ADAC Кристиан Лаберер, представен от АРД, това са големи разлики в цените. Отбелязва се и това, че след март, когато е било извършено изследването, пазарът на горива малко се е поуспокоил. „ Въпреки това разликите в цените сред бензиностанциите на автомагистралите и тези отвън тях към момента са много обилни. Следователно главното обръщение на нашето изследване не се е трансформирало “, споделя още Лаберер за АРД.

Според осведомителната организация ДПА настоящите цени на горивата удостоверяват извода на автомобилния клуб. Често биват регистрирани разлики в цените сред 30 и 40 цента, прецизира организацията.

„ Ако фирмите продават горивото си на автомагистралата с няколко цента по-скъпо, в сравнение с другите бензиностанции, това е разбираемо. Но установяваните от нас надценки по автомагистралите е просто безочливост “, е представен да споделя шефът на отдела за превоз в ADAC Герхард Хилебранд.

Още по-големи икономии можете да реализирате в чужбина, показват по тематиката от Института за немска стопанска система. В България един литър бензин А95 коства с 50 евроцента по-малко, в сравнение с в Германия, а в Австрия са съвсем 30 цента за литър.

В България горивата са с към 50 евроцента по-евтини, в сравнение с в ГерманияВ България горивата са с към 50 евроцента по-евтини, в сравнение с в Германия

По-скъпи от тези в Германия са горивата във Франция и Италия, които притеглят и доста немски туристи, се споделя още в информацията.

От Германския авто клуб са пресметнали още, че в случай че се отбиете от автомагистралата, с цел да заредите колата си, можете да спестите до 21 евро за един контейнер от 50 литра бензин и към 18 евро, в случай че колата ви е дизелова. На този декор от ADAC заключават, че зареждането на гориво отвън автомагистралите е нещо, което си коства като цяло.

Организацията предлага още да се употребяват мобилни приложения, които наблюдават цените на горивата по бензиностанциите в действително време.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР