Кадър ВъзражданеОт Възраждане излязоха с въпроси към президента Радев във

...
Кадър ВъзражданеОт Възраждане излязоха с въпроси към президента Радев във
Коментари Харесай

Възраждане: Президентът Радев е подписал декларация, в която Русия е посочена като агресор

Кадър " Възраждане "

От " Възраждане " излязоха с въпроси към президента Радев във връзка със срещата в Букурещ.

Там е призната резолюция, в която се показва, че Русия е агресор, поради анексирането на Крим от Украйна. 

Ето и позицията на " Възраждане "  им без редакция.

" На 10 май 2021 година Румен Радев и президентите  на Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния и Словашката република са провели среща в платформата за съвещания и разговор Букурещ 9. 

Присъствали са още президентът на Съединените американски щати Джоузеф Байдън и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

На срещата са разисквани:

развиването на сигурността в евроатлантическата зона;

развиването на НАТО до 2030 година и след това;

Русия е избрана като агресор, грозящ евроатлантическата сигурност;

осъждат се съветските актове на бойкот на територията на Алианса, като конкретизират детонацията в Чехия и забележете, показват угриженост по отношение на известия за сходен модел на държание на територията на България, както се вижда от известието за продължаващото следствие в София;

разискват, че световният напредък на Китай и това че има отражение върху евроатлантическата сигурност и се сплотяват за това, че би трябвало да се оправим дружно с тях като съюз.

остават ангажирани със сигурността и стабилността в Западните Балкани;

удостоверяват твърда поддръжка за независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Грузия, Украйна и Република Молдова, в техните интернационално приети граници.

Държавните глави са  подписали и  декларация, която съдържа  всички решения, към които са постигнали съгласие  на срещата, чиито цялостен текст може да намерите на уеб страницата на Президентството на Румъния:

На уеб страницата на президентството на Република България няма оповестена информация за срещата, в българските медии също. Във връзка с това Възраждане пита президента Румен Радев:

Защо българският народ не е получил информация за провелата се среща?

Защо не е оповестено какви решения са взети?

Защо българският Президент, който през днешния ден има още по-отговорна позиция в страната, освен като президент, само че и като човек, който все още носи отговорност и за Изпълнителната власт, подписва декларация, в която Русия е посочена като агресор?

В сходство с българския народен интерес ли е подписаната декларация?

В сходство с българския народен интерес ли е слагането на България сред две велики сили?

Ръководството на Възраждане изрично декларира, че Русия не ни е зложелател, България е страна със стратегическо значение, която би могла да бъде свързваща мощ сред Изтока и Запада, а не да бъда принудително превръщана във фронтова територия. В прорез с българския народен интерес е страната ни да бъде поставяна като страна в спор сред две велики сили. "   

 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР