Кадър НоваДеца гълтат магнитни топчета заради игра в Тик Ток.Шестгодишната

...
Кадър НоваДеца гълтат магнитни топчета заради игра в Тик Ток.Шестгодишната
Коментари Харесай

6-годишната Мария се бори за живота си след игра в Тик Ток

Кадър Нова

Деца гълтат магнитни топчета поради игра в Тик Ток.

Шестгодишната Мария от Бургас е оперирана по неотложност в „ Пирогов “ откакто „ на смешка “ гълта магнитни топчета заради TikTok предизвикателство. Това е единствено един от зачестилите през последните месеци случаи у нас на усвояване на топчета, рискови за здравето и живота на деца от 5 до 15-годишни, показва Флагман.

Лекари от „ Пирогов ” са оперирали по неотложност няколко дребни пациенти, предава Нова тв.

Нова рискова мода измежду децата и младежите, повлияна от клипове в обществените мрежи. Лекари от „ Пирогов ” алармираха, че няколко деца са били оперирани по неотложност, откакто са погълнали магнитни топчета. От корема на едното са извадени 21 топчета.

Медиците предизвестяват, че последствията са животозастрашаващи.

Магнитни топчета срещу стрес, разрастващи мисленето и въображението на децата. Стоката се предлага в десетки уеб сайтове в интернет. По- дребните вършат фигури и гердани от тях. По- огромните ги употребяват като краткотраен пиърсинг. Идеите черпели от видеа в най-разпространената измежду младежите обществена мрежа. От „ Пирогов ” обаче предизвестяват, че децата постоянно гълтам магнитите и по този метод заплашват живота си.

Родители подадоха редица сигнали за рискови детски площадки (ВИДЕО)

„ Това са 21 броя магнитни перли, които извадихме от корема на дете. Те бяха провокирали 14 перфорации на червата в корема и оформяне на 7 фистули. Бяха отстранени с доста сериозна оперативна намеса ”, съобщи доктор Стефан Стоилов, завеждащ отделението по детска коремна хирургия.

За половин година доктор Стоилов е оперирал пет деца, погълнали магнитни топчета.

Дъщерята на Гинка Димова от Бургас е последната му пациентка. Топчетата стояли в корема на шестгодишното дете цялостен месец. Родителите разбрали, когато детето получило мощни болки в корема. Тогава момичето признало, че е погълнало магнитите, откакто гледало клипче в интернет. Взела топчетата от по-големия си брат.

Детето се възвръща и скоро ще бъде изписано от „ Пирогов ”. Най-тежката интервенция, при която доктор Стоилов и сътрудниците му вадят 21 магнита, е траяла 6 часа. Пациентът още веднъж е бил шестгодишен.

„ Понеже броят на перлите беше доста огромен, това заплашва живота на детето. Беше невероятно да се извадят с фиброколоскопия или по различен метод ”, изясни доктор Стефан Стоилов.

Погълнато един път, магнитното топче няма по какъв начин да излезе от тялото, без оперативна намеса, прецизира доктор Стоилов.

При младежите имало други фешън трендове. Отново заимствани от клипчета в обществените мрежи.

„ Те ги поставят за краткотраен пиърсинг на езика. Едното зърно го поставят под езика, другото - от горната страна. И то си стои по този начин, обаче по този начин най-лесно се аспирират ”, изясни доктор Стоилов.

„ Нашите сътрудници уролози оперираха деца, които си поставят перли на препуциума. При девойките на дребните срамни устни, също за пиърсинг. Тая мода е чудовищна и хората би трябвало да знаят, че това е ужасно рисково ”, изясни доктор Стоилов.

Затова лекарите от „ Пирогов ” са предизвестили и огромните вериги за детски играчки в страната.

Магнитните топчета към този момент са неразрешени за продажба във Англия
--> --> --> -->
КоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди  0  0(преди 17 секунди) Рейтинг: 12649 | Одобрение: 1474 Вместо да си пишат простотии майките да си гледат рожбите. Нека има правдивост!  1  0(преди 1 минута) Рейтинг: 25743 | Одобрение: 7643 ТикТока би трябвало да е неразрешен за пешлемета до 18 години. И умствено изостанали!  Напиши коментарИме:Коментар:
Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР