Кадър Нова твЗатворническото общежитие в Бургаско, откъдето са избягали двамата

...
Кадър Нова твЗатворническото общежитие в Бургаско, откъдето са избягали двамата
Коментари Харесай

Шефът на бургаския затвор: Ако затворник има разрешение да работи без надзор цял ден, като се прибере няма логика да го заключваме с 9 катинара

Кадър Нова тв

Затворническото общежитие в Бургаско, откъдето са избягали двамата молдовски пандизчии съставлява комплекс с 450 места. Това изясни пред камерата на Нова тв Бранимир Мангъров, началник на бургаския затвор.

Ние обаче не настаняваме толкоз доста, тъй че лишените от независимост да бъдат одобрявани в едни естествени условия. В общежития от подобен открит вид сигурността не преди всичко. В едното общежитие има един невъоръжен надзират, който стои в коридора, уточни Мангъров.

Мерките за сигурност са бетонна стена, мрежа с охранителни електронни уреди, камери с висока резолюция. Т.е. постоянно можем да разпознаем всеки, който  минава през региона, добави той.

Това, което отличава общежитието от пандиза е опцията на пандизчиите да работят без контрол в околните обитаеми места. Т.е. няма логичност един пандизчия като се върне от работа, където не е бил охраняван, в общежитието да го заключваме с девет катинара, като че ли на следващия ден отново няма да излезе на работа. Дали един човек е рисков или не го взема решение съда, разяснява Мангъров.

Друга опция е, че пандизчиите могат да се срещат с околните си без да има бариера сред тях. Те имат право да употребяват телефони, каквито има сложени на всички места в общежитието, добави той.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР