Кадър Нова твТехнологията на хакерската атака срещу системата на НАП

...
Кадър Нова твТехнологията на хакерската атака срещу системата на НАП
Коментари Харесай

Говорителят на НАП: Хакерската атака е извършена извън България

Кадър Нова тв

Технологията на хакерската офанзива против системата на Национална агенция за приходите е известна на организацията и на техническите служби. Неправомерните дейности са осъществени отвън територията на България, само че не е изключено присъединяване и на вътрешен човек. Това съобщи представителят на приходната организация Росен Бъчваров в коментар на приключването на персонални данни от системата, съобщи Нова тв.

Той увери, че институцията ще предприеме незабавни ограничения за отбрана на данните оттук насетне. „ Ще бъде изработен повсеместен одит на осведомителната система, на системата за осведомителна сигурност и ще се организира следствие на съответния случай и на незаконното действие. В идващите дни ще търсим подпомагане от разнообразни институции, както и интернационална помощ ”, разясни Бъчваров. Той акцентира, че жителите ще бъдат уведомявани за всяка оригиналност по случая.



„ ГДБОП и ДАНС работят с нас непрестанно през последното денонощие. Уведомили сме и Комисията за отбрана на персоналните данни ”, сподели още Бъчваров.

От Национална агенция за приходите обясниха още, че организацията има над 60 бази данни, които се съхраняват на разнообразни сървъри. Пробивът е в една от тях и е наранена към 3% от целия размер информация.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР