Кадър Нова твЖена е била изнудвана за 300 лева в

...
Кадър Нова твЖена е била изнудвана за 300 лева в
Коментари Харесай

История за рекет: Младежи поискаха 300 лева от жена, одраскала им колата! Бояна: Веднага звънете в полицията и кажете, че ви изнудват и заплашват

Кадър Нова тв

Жена е била изнудвана за 300 лв. в брой под претекст, че е одрала непозната кола на пътя.

Бяхме на детски рожден ден през вчерашния ден в 17 часа и тъкмо в 20 часа излязохме. Тъй като трябваше да паркирам на хълм, дръпнах ръчната спирачка, аз не съм водач от през вчерашния ден. Възможно е несъмнено, защото колата ми е остаряла, да не е издържала спирачката, само че това не е проблем. Когато излязох от празника и стигнах до колата си, ме наобиколиха 7-8 мъже с солидни тела, бръснати, с куфари. Те твърдяха, че съм им разрушила колата. Това описа в ефира на Нова тв потърпевшата Бояна Игова.

Аз ги попитах по какъв начин пък съм я разрушила, като тяхната кола е на един метър от моята, а аз преди малко пристигам. Те споделиха, че спирачката ми не била издържала, колата тръгнала надолу и се блъснала в тяхната. Това не беше по този начин. Когато паркирах, избрах тъкмо това място, тъй като нямаше никакви коли и ми беше комфортно да паркирам, споделя дамата.

Те ми демонстрираха една напълно дребна драскотина по тяхната кола и споделиха, че аз съм отговорна. Тогава предложих да решим казуса посредством застраховката, като подпишем двустранен протокол, с който да си вземат парите за вредата. Не те изрично отхвърлиха. Заявиха, че желаят пари на ръка и то на момента. Това било безценен автомобил и 300 лв. били разноските, с цел да го оправят, разгазва Бояна.

Мои другари потвърдиха пред мъжете, че в действителност, когато съм пристигнала с колата в 17 часа, на мястото не е имало други коли. Тогава мъжете извадиха фотография, на която се вижда по какъв начин моята кола е залепена за тяхната. Но те може да са дали назаден и да са създали фотографията, показва Игова. 

Те ми демонстрираха още десетина фотоси на същата обстановка на същата улица, само че с други коли. Тоест това не е изолиран случай, разяснява тя.

Аз желая по законен метод да се решат нещата посредством застрахователите. Те ме заплашиха, че на никое място няма да си потегли, до момента в който не им дам желаните пари. Щели да ми смъкнат огледалата и други неща от колата. Да съм отидела до банкомат или да ги заведа на сервиз.

" Уплаших се и извиках полиция. По-късно, когато приказвах със застрахователя, тя ми сподели, че има доста случаи, в които откакто са дадени пари на ръка, след това следва изнудване, тъй като действително те като имат някаква фотография, те споделят, че си избягал от местопроизшествието и стартира изнудване ", споделя Бояна.

Ако сте жена и изпаднете в сходна обстановка, звънете в полицията и ясно кажете, че сте заплашвани, че има някакъв тип принуждение против вас, поучава Игова. 

Полицията пристигна чак след 20 минути откакто повторно звъннах на 112. Полицаите пристигнаха относително бързо. Полицаите видяха, че нищо им няма на колата и предложиха да подпишем двустранен протокол. Мъжете обаче отхвърлиха и се държаха безочливо с служителите на реда. Бях изумена от държанието им, споделя още Бояна. 

Сега чакам акт за 20 лв. от КАТ, което мен ме успокоява, тъй като мъжете желаеха 300 лв.. Те ме заплашиха, че би трябвало да заставам на улицата цяла вечер с детето, че КАТ като пристигна, ще ми вземат книжката, добавя още Игова. 

" Затова моля всички дами: Ако попаднете в такава обстановка, незабавно влезте в колата и се заключете. Звънете в полицията и обяснете, че ви изнудват и заплашват и никога не дайте пари на ръка ", поучава Бояна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР