Кадър: Нова ТвКолегите са реагирали абсолютно адекватно по този случай.

...
Кадър: Нова ТвКолегите са реагирали абсолютно адекватно по този случай.
Коментари Харесай

Експерт по антитероризъм обясни какъв точно е щял да бъде мрачният край на ученика-атентатор от Пловдив!

Кадър: Нова Тв

" Колегите са реагирали безусловно съответно по този случай. Добре е, че му се дава публичност. Хората би трябвало да бъдат по-внимателни, с цел да не се постанова да се взимат доста тежки ограничения. " Това съобщи антитерористичния специалист Ангел Стоев по отношение на готвения терористичен атентат в Пловдив от 16-годишен юноша, предава Нова тв.

" От това, което демонстрираха медиите, е ясно, че той е почнал подготовка за осъществяване на терористичен акт и популярност богу е спрян на равнище план и начална подготовка. Вътрешното ми чувство е, че службите работят доста съответно ", сподели той. 

" Може би щяхме да станем очевидци на първи терористичен акт осъществен в историята на България, изработен от радикални фундаменталисти. Това щеше да е доста зле за имиджа на България ", счита специалистът. 

" Преди много години, когато на процедура имахме присъединяване в мироопазващи и мироналагащи задачи в Близкия и Средния изток имахме опасения, че в България може да бъдат осъществени терористични актове от локални хора, които могат да бъдат купени.  Винаги има хора и структури на проведената престъпност, които са подготвени против някой лев да създадат някоя нелепост.  Нещата към този момент се трансформираха. Стигнахме до делото против Ахмед Муса. Тогава заплахата беше огромна. Тогава измежду ромите имаше притеснителни атрибути. Жени се обличаха по характерен метод, тъй като им даваха по 300 лв. на месец ", сподели специалистът. 

" Живеем в ерата на връзките и интернет. Това дава нова опция на структурите на " Ислямска страна " да влияят върху хората. Слава богу, че околните на това момче са реагирали съответно. Това може да се чака обаче, че ще продължи и в бъдеще. Мисля, че " Ислямска страна " би се похвалила, че някой християнин е бил притеглен за идеята. Мисля, че те биха го употребявали за гибелен терористичен акт, а не за проповядване на идеалогията им ", тъмно отсече Стоев.

" Бих приветствал изработката на антитерористичен център ", сподели той.

От понеделник с младежа ще се занимават инспектори от детска педагогическа стая. Спецпрокуратурата обаче ще желае да се работи с него в изолираност. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР