Кадър: Нова телевизияСлужебният министър на отбраната Георги Панайотов обясни, че

...
Кадър: Нова телевизияСлужебният министър на отбраната Георги Панайотов обясни, че
Коментари Харесай

Служебен министър се извини за нахлуването в Чешнегирово

Кадър: " Нова телевизия "

Служебният министър на защитата Георги Панайотов изясни, че нахлуването на американски военни в индустриален завод в пловдивското село Чешнегирово по време на обучение на 11 май е " явно неразбирателство ". Той сервира извинения и съобщи, че чака резултатите от разпоредената инспекция.

На брифинга, даден особено по тематиката, министърът съобщи, че учението, в което са взели присъединяване над 2000 военнослужещи на съюзническите сили на НАТО, е било извънредно сполучливо. Според него става дума за " неприятно неразбирателство ", а не за " случай ", защото американските военни не са използвали мощ и няма потърпевши жители.

Задачата на американските бойци в учението е била да " прочистят региона на десанта ", само че те по неточност излизат отвън периметъра и влизат в цеха при цивилните чиновници да " търсят противниковите сили ". Министърът акцентира, че явно има отговорни за този " пропуск " и те ще бъдат осъдени след привършване на инспекцията.

Панайотов съобщи, че ще заяви резултатите от нея до няколко дни. Той отхвърли да става дума за укриване на информация, макар че случаят е станал преди 18 дни. Министърът добави още, че е схванал тогава, когато и медиите, тъй като за случая не е докладвано на управлението на военна полиция, нито на министерството.

Панайотов сервира публични извинения както на чиновниците на цеха, по този начин и на неговия притежател и съобщи, че министерството се ангажира да обезщети компанията, в случай че има нанесени материални вреди. Министърът съобщи и извинения от името на американската войска, която поема отговорност да не позволява повече сходни произшествия.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР