Кадър: Канал 3Медиите се провалиха и то тръгна от България

...
Кадър: Канал 3Медиите се провалиха и то тръгна от България
Коментари Харесай

Валерия Велева: Медийната общност в България е конфронтирана вътре в себе си

Кадър: Канал 3

Медиите се провалиха и то потегли от България и се разпростря в целия свят. Никой не съблюдава журналистическите закони и имаше предоверяване на подправена вест, която обиколи света за негативно време и мен ме навежда на мисълта за проведена офанзива. Тази вест се трансформира в обществените мрежи в една лавина, сподели в предаването „ Денят онлайн ” по Канал 3 във връзка отзивите в чужбина за зверството в Русе.

Когато има такава обстановка, не бързаш да изразяваш позиции и си проверяваш информацията. Да пуснеш,че Виктория е проверяващ публицист и поради това е убита направи тази лавина против нас, толкоз голяма. Всички медии по света цитираха подправения източник. Има акция против тях и в нея се включиха и огромните европейски институции и водачи, които с недоверието си към България, дадоха още повече публичност на обстановката. След като към този момент се разкри каква тъкмо е обстановката, никой не излезе да сервира извинения, безапелационна беше тя.

Извадихме си поука, че би трябвало да се съблюдават законите, по които работи публицистиката от епохи. Не бива да бъде допускано медиите да бъдат хокани. Медийната общественост в България е конфронтирана вътре в себе си. Днес медийната общественост не глоби по никакъв метод основателите на подправените вести. Сега си скубем косите за това, което се случи, само че от тук натам няма никаква реакция. Самите медии позволиха да има такова отношение към, тях., сподели още Велева.

Юлий Москов добави:

Тази вест беше огромен триумф за тези, които желаеха да ни съборят. Вярно е, че личните ни медии, продадоха България. „ Репортери без граници ” упорстват за разследване- това са мерзавци, нямат право да го желаят. Няма публицист у нас, който да срещнете и да каже, че не е свободен. Самото съществуване на такива организации, приказва, че има независимост на словото, тъй като в случай че нямаше, тези нямаше да се чуват.  40 места преди нас в международната ранглиста е класирана страна, която има единствено 1 вестник и половината му публицисти са убити или в пандиза. Проблемът на медиите през днешния ден е следния- не е значимо дали една информация е вярна, значимо е да е скандално и да ти носи рейтинг. При не беше по този начин.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР