Кадър: Канал 3Целият свят е потънал в подслушване. Трилиони се

...
Кадър: Канал 3Целият свят е потънал в подслушване. Трилиони се
Коментари Харесай

Румен Събев: Можех да измъкна медиците от Либия, личен приятел ми беше племенникът на Кадафи

Кадър: Канал 3

" Целият свят е потопен в подслушване. Трилиони се хвърлят за това. Не са давали на татко ми да работи на едно място повече от 1 година. Той е учителствал. Живял съм в Сливница, Ихтиман, Провадия, Харманли. Майка ми беше героиня ". С тези думи стартира присъединяване си в предаването " Денят онлайн с Наделина Анева " по Канал 3 Румен Събев, някогашен посланик и ваятел.

" Пратиха татко ми с подправен паспорт в Съюз на съветските социалистически републики да ни съставлява на втора межд юношеска среща. Там вижда огромен бедност. Просяци на Червения площад. Силно е отчаян от видяното там. Като се връща написа книга – " Страната на препоръките ". Но тя не споделя истината – ние имаме вяра повече на концепциите си, в сравнение с очите си. Ако животът ми беше филм щеше да се споделя Идеи и действителност ", показа той.

Предложиха ми в Съюз на съветските социалистически републики да стана сътрудник. Изпълниха си обещанието – оставиха ме незает една година като се прибрах в София. После ме назначиха поради жена ми, която беше рускиня. Япония е огромна западна страна. Има по-особен статут. С по-развързани ръце е. имат по-особен афинитет към културата. Японците имат съображение да ни назовават братовчеди, тъй като в древността сме имали връзки с тях, културното въздействие е било отсам натам ", разяснява Събев. 

" Дипломатът преди да е посланик, е българин. Цивилизацията е вървяла от изток на запад. Тук е люлката на европейската цивилизацията. Мисля, че траките и българите са един народ, родственици сме. Нещата са заложени доста преди хан Аспарух. В древността Тракия е най-развитата област. Сегашната българска територия е била огромен тракийски ареал. Може да се каже, че цяла Европа е била заселена от траките ", сподели още той. 

" Либийците не са ненавиждали българите. Те обичаха нашите дами. Предчувствах, че нещо такова ще става, осведомих тогавашния дипломат и министърката Надежда Михайлова, наподобява, че го хвърлиха в коша и не направиха нищо. Ако не се бях върнал, можех да оказа помощ да ги измъкнат, персонален другар ми беше племенника на Кадафи ", приключи Румен Събев.  

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР