Кадър: Канал 3Не мисля, че има хаос за пенсиите. Това

...
Кадър: Канал 3Не мисля, че има хаос за пенсиите. Това
Коментари Харесай

Министър Бисер Петков: Новите пенсии ще растат!

Кадър: Канал 3

" Не мисля, че има безпорядък за пенсиите ". Това съобщи в студиото на " Още от деня " по БНТ общественият министър Бисер Петков. Той изясни какви са измененията във формулата за пресмятане на пенсиите за бъдещите пенсионери.

" Бъдещите пенсионери и изключително тези, на които следва пенсиониране през 2019 година, би трябвало да знаят, че от 1 януари тази година са в действие промени, според които формулата за пресмятане на пенсиите е по нов метод, като се взема интервала от 2000 година до годината на пенсиониране ", сподели още Петков.

Министърът съобщи, че през днешния ден в Народно събрание е импортиран законопроект и следва разискване по препоръчаните промени. " Ние внесохме законопроект в Народно събрание, съгласно който при заявяване за пенсия, бъдещите пенсионери да имат право да изискат пенсията да бъде изчислена по остарелия ред, работил до 2018 година - т.е. при тях ще може да взе участие коефициент с три определени години от последните 15 преди 1997 година ", съобщи общественият министър.

" Новите пенсии ще порастват ", безапелационен е министърът.

Бисер Петков разяснява и несъгласията по отношение на новия Закон за хора с увреждания и правилникът, който би трябвало да влезе в действие от 1 април.

" Социалните сътрудници не харесаха Закона за хората с увреждания, а правилникът няма по какъв начин да излезе отвън неговата рамка. Ние се съобразихме с рецензията на работодателите за даване на данни за преизчисляване на квотите. Съобразихме се с възражението на синдикатите, че се дописва законът, тъй че има чуваемост. Правилникът през днешния ден беше гласуван и признат от Министерски съвет, и следва да се ползва от 1 април.

Ако приказваме за политическа рецесия, мисля че тя е овладяна, нямам терзания за работата на кабинета ", сподели в умозаключение министър Петков във връзка трусовете в най-голямата ръководеща партия през последните дни.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР