кадър и видео: Нова твЗащо отбелязахме няколко поредни дни с

...
кадър и видео: Нова твЗащо отбелязахме няколко поредни дни с
Коментари Харесай

Тодор Кантарджиев: Поради липса на контрол и некомпетентното говорене, нещата в България вече не изглеждат добре

кадър и видео: Нова тв

Защо отбелязахме няколко следващи дни с рекорден брой новозаразени с ковид? Според Тодор Кантарджиев причина за това е неналичието на надзор. Той разяснява настоящата конюнктура с вируса у нас в утринния блок на Нова тв.

Най-важното сега е да не се изпада в суматоха и ограниченията да се съблюдават доста прецизно, съобщи шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания.  Според него обществените събития и спортните мероприятия, на които не се съблюдават ограничения, способстват за повишението на заболелите у нас. 

„ Проучване на университета в Тексас демонстрира, че  най-рисковото място за болест с COVID-19 са заведенията на закрито . Едва  на 7-8 място по риск е градският превоз.  К ултурният човек би трябвало да вземе поради тази статистика и да пази себе си и близките , добави професорът ". 

" Поради липса на надзор и некомпетентното говорене, нещата в България към този момент не наподобяват добре. Заговори се, че няма потребност от маски и стерилизация, че има щета от маските. Заговори се, че е най-добре да се събираме доста на едно място. Но в същия миг народът си спомня, че в случай че напролет не бяха баловете и религиозните празници и обществените събирания, щяхме да преминем безпроблемно през първия пик на болестта. И в този момент при тази обстановка някои ще кажат, че докторите преднамерено вкарват хора в лечебните заведения. Не, никой преднамерено не е вкаран в болница ", уточни експертът.

Той разяснява и  ситуацията на здравната система в страната, лечебните заведения и персоналните лекари.  Проф. Кантарджиев съобщи, че не вижда възторг от персоналните лекари в страната да вкарат бърз тест за COVID-19, който може да се прави в кабинетите им.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР