Кадър БТВСюжетът, който ще ви разкажем, поставя много въпроси за

...
Кадър БТВСюжетът, който ще ви разкажем, поставя много въпроси за
Коментари Харесай

Разследване на БТВ: Полицейски шеф се подчинява на частната Делта гард и не изпълнява решение на съда

Кадър БТВ

Сюжетът, който ще ви разкажем, слага доста въпроси за спазването на закона от чиновниците на закона - началникът на полицията в Дупница се появява в асансьорния цех в града, откакто частен правосъден реализатор е изискал подпомагане от Министерство на вътрешните работи, с цел да вкара нов притежател във притежание. По закон служителите на реда следват напътствията на правосъдните реализатори, в случай че се стигне до конфликтни обстановки. Вместо да извършва разпорежданията обаче, началникът на полицията се пробва да разубеди частния правосъден реализатор да приложи правосъдното решение за промяна на собствеността на завода. Главните настоящи лица в този проблем са познати от следствието на Антикорупционния фонд " Осемте джуджета ". Фирмата, която би трябвало да съобщи собствеността на асансьорния цех в Дупница е на Илия Златанов. Във притежание би трябвало да бъде въведена компанията " Хах 18 ". Двете страни са съгласни да предадат собствеността една на друга. Трета компания " ККърекшън ", която от юли тази година е с ново име – " Изамет Трейдинг " ЕООД, обаче твърди, че е същинският притежател на завода.

Въпреки че съдът отхвърля претенцията, от компанията са наели компанията " Делта гард " да охранява завода. Така когато частният правосъден реализатор отива да извърши отговорностите си, не позволен от охранителя на охранителната компания.



 

 

 На 4 август частен правосъден реализатор, дружно с юристите на сдружението, което предава и сдружението, което приема собствеността на асансьорния цех, отиват на място, с цел да изпълнят процедурата. А точно – ключалките на обекта да бъдат заменени и по този начин само новият притежател да има достъп. Там ги посреща охранител от компания " Делта гард " и отхвърля да допусне осъществяването на правосъдното решение. Частният правосъден реализатор е Елица Христова от Кюстендил. Тя се тормози за сигурността си и по тази причина приема да опише какво се е случило единствено по телефон:

 

“Действието се извършваше от моя сътрудник асистент ЧСИ Кирил Кирилов, който отиде на място в Дупница. За съответното деяние беше поискано по надлежния ред подпомагане от полицията, защото чакахме, че ще има вероятно опозиция при даване достъпа до недвижимия парцел ”, разяснява Христова.



На място се яви началникът на локалното районно полицейско ръководство, дружно с още двама други униформени. За мен беше изненадващо събитие, че въобще шеф на РПУ подхваща дейности, с цел да се яви персонално за едно наложително осъществяване. Така или другояче той беше там и прояви интензивност, каквато съгласно мен е необикновена. Той настояваше действието да бъде анулирано или най-малко да бъде спряно или да бъде отсрочено ”, разяснява юристът на дружеството-длъжник по производството и един от участниците в процедурата Грета Ганева.

“Това е все едно полицията да ревизира правосъдно решение - да каже това решение не е вярно и така нататък Съдебният акт се извършва подобен какъвто е. Няма по какъв начин някой от полицията да окаже давление на правосъдния реализатор, когато той извършва правосъдното решение или какъвто е актът ”, изясни ръководителят на камарата на ЧСИ Георги Дичев.

По закон, служителите на реда са длъжни да спомагат на частния правосъден реализатор да приложи правосъдното решение и в случай че би трябвало наложително да отстранят този, който отхвърля подпомагане, безапелационен е Дичев. Началникът на полицията обаче не следва напътствията. Следва телефонен диалог. Началникът на полицията беседва с незнаен човек от телефона на частния гард.

Продължение в https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/sled-sadebno-reshenie-zashto-chsi-ne-beshe-dopusnat-da-vavede-novite-sobstvenici-na-zavod-v-dupnica.html

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР