Кадър БТВОтцепването на няколко депутати от БСП все повече намирисва

...
Кадър БТВОтцепването на няколко депутати от БСП все повече намирисва
Коментари Харесай

Флагман: „Прогресивните социалисти“ осигуриха кворума в НС май след сделка с властта. Янков натисна апаратчето за гласуване като видя, че няма кворум

Кадър БТВ

Отцепването на няколко депутати от Българска социалистическа партия от ден на ден намирисва на договорка с ГЕРБ.

Отцепниците от Българска социалистическа партия за първи път се записаха за обезпечаване на кворума в Народното събрание (НС). Именно хората към Красимир Янков избавиха днешното пленарно съвещание. БСП и Движение за права и свободи, както нормално, бойкотираха кворума, съобщи " Флагман ".

ГЕРБ, „ Обединени патриоти “, „ Воля “ и „ Атака “ съумяха да съберат едвам 115 депутати. Когато видя, че кворум няма да се събере, Красимир Янков натисна апаратчето за гласоподаване, с цел да се записва, видя кореспондент на „ Флагман “. След него това направиха и съратниците му, които бяха в залата. Така броя на регистриралите се стана тъкмо 121 - минимумът, нужен за начало на съвещанието. 

Припомняме, че Красимир Янков, Валери Жаблянов и още четирима напуснаха парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ в края на септември. Малко по-късно се отделиха още двама. Отцепниците пък се самонарекоха група на прогресивните социалисти.

Регистрацията през днешния ден евентуално е резултат от договорка, защото първа точка в седмичната стратегия е предложение за смяна в правилника на Народното събрание. Тя е по предложение точно на „ прогресивните социалисти “ и планува повече права за депутатите, нечленуващи в парламентарни групи. 

Според една от проектопоправките, те ще могат да взимат думата един път дневно по тематика, отвън дневния ред - за така наречен заявления. Другото им предложение е да има време за изявления като на най-малката парламентарна група. 

От Българска социалистическа партия през днешния ден възроптаха против договорката сред отцепниците и властта. Между прочее, тя е била планувана от депутата от соцпартията Христо Проданов още през вчерашния ден, излиза наяве от прессъобщение. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР