Кадър: БТВМъж, който скоро е претърпял операция, бе принуден да

...
Кадър: БТВМъж, който скоро е претърпял операция, бе принуден да
Коментари Харесай

Заради отрицателен тест: Опериран мъж с двустранна бронхопневмония чака с часове да го приемат в болница

Кадър: БТВ

Мъж, който скоро е претърпял интервенция, бе заставен да чака с часове за банкет в болница. За случая от Благоевград описват в БТВ.

Човекът е с двустранна бронхопневмония катосе е наложило да чака между двете лечебни заведения в Благоевград, без да го одобряват. 64-годишният мъж бил с негативен бърз тест, само че със умозаключение от рентгенолога, че най-вероятно става въпрос за COVID-19. Лечебните заведения – държавно и частно, стартират неприсъствен спор коя болница би трябвало да одобри пациента.

Съпругата на Георги – Стефка Маркова, изясни, че на мъжа ѝ са направени всички нужни проучвания, с цел да му бъде оказана лекарска помощ, само че с часове не получава такава, макар че има затруднено дишане.

" От сутринта сме такa. От тая болница в оная, от оная в тая. Правихме сутринта бърз тест – негативен. Отидохме в едната болница, индивидът се съгласи на скенер, гледа го – с двойна бронхопневмония и сподели, че би трябвало да го одобряват тук, това било ковид ", изясни дамата пред bTV.

Дъщерята на 64-годишния мъж Кристина Маркова уточни, че 8 или 9 пъти са били препращани от частната " Пулс " в общинската болница и противоположното.

" С влошено дишане, с висока температура до 38,5 градуса, една вечер сподели 39,2. Контролира се с антипиретици, с болкоуспокояващи, с парацетамол, с два типа антибиотик, които явно нямат никакъв резултат. От тази заран той е в доста тежко положение, като не може да диша независимо ", добави Кристина.

Преди десетина дни Георги е опериран от жлъчка. Близките му допускат, че се е заразил в болничното заведение. Въпреки очевидно тежкото му положение, с цел да го одобряват в поделение му слагат изискване – PCR тест. " По думите на доктор Касапинов няма по какъв начин резултатът да стане за часове, а за нас е невероятно да го оставим да чака на следващия ден да го вземат и след 24 ч. да дадат резултат ", уточни дъщерята на пациента.

По-късно Георги е настанен в болница. Други обаче, остават да чакат. Сред тях са и околните на 65-годишна жена, неотдавна пристигнала в България.

" От 3 дни я разкарват от това Спешно в другото, без да я одобряват с пневмония, тъй като няма тест за Коронавирус, настрана има доста съпътстващи болести. Днес ѝ стана пробата и споделят, че на рентгена били писали, че е с Коронавирус пневмония. Сега на това ли да имаме вяра, пробата е негативен, на кое да имаме вяра, в този момент отиваме да докараме отново дамата ", изясни близка на дамата.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР