Кадър бТВЖителите на няколко пловдивски села се вдигат днес на

...
Кадър бТВЖителите на няколко пловдивски села се вдигат днес на
Коментари Харесай

Гневни българи на протест заради мраморна кариера

Кадър бТВ

Жителите на няколко пловдивски села се подвигат през днешния ден на митинг поради желанието да бъде увеличена площта на мраморната кариера край село Белащица. Според локалните хора това основава заплаха за околната среда и за здравето им, оповестява бТВ.

Взривовете над главите ни са нетърпими, показа Павел Гимишев. Не можем да поносим и тежките камиони, прибавя той, представен от флагман.бг.
Д-р Сотиров, който практикува в Белащица от 32 години, пък сподели, че откакто е почнал добива на мрамор, към 10 пъти са се нараснали хроничните белодробни болести при децата и към 4 пъти при възрастните.
При инспекция от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив се оказва, че вятърът е вдигнал бял прашен облак чак до покрайнините на Пловдив.
Наложихме имуществена глоба, съобщи Марияна Кондаклиева.
Единият от двамата концесионери има намерение да усили площта за рандеман с още 50 дка за нови 25 години.
Има събрани подписки от селата Белащица и Марково с близо 300 подписа, сподели пък кметът на Община Родопи инж. Пламен Спасов.
От компанията концесионер изпратиха документално мнение, в което изясняват, че рекултивацията на издълбаните към този момент скатове е невъзможна без изкопаването на нови 50 дка от находището.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР