Кадър БТВБългария преживява историческа политическа криза, през каквато са минали

...
Кадър БТВБългария преживява историческа политическа криза, през каквато са минали
Коментари Харесай

Проф. Дичев: Избирателите на Слави искат погром, а не правителство

Кадър БТВ

България претърпява историческа политическа рецесия, през каквато са минали и другите южни общества, счита проф. Ивайло Дичев.

Смятам, че това се дължи на обстоятелството, че южните обществата са клиентелистки.

Няма такова нещо в страни като Нидерландия, да вземем за пример.

Избирателите на Слави желаят разгром, а не държавно управление, сподели той.

Според него несформирането на държавно управление ще бъде пагубно на фона на политическата обстановка у нас

" Това, което показват партиите, не са политически идеологии, а силови жестове, с които удържат своите собствени избиратели ". Това сподели проф. Ивайло Дичев в предаването  " 120 минути ", цитира Дунав мост.

Според него политическите партии у нас нямат обществена база, не съставляват разнообразни прослойки или съсловия, и заради тази причина се боят да седнат на масата за договаряния с представители на други политически сили, с цел да не се " омърсят ".

" Това е племенната конструкция на нашата политическа система, те не желаят да се сместват ", съобщи професорът.

Дичев добави, че съгласно него каквото и да направи " ИТН ", избирателите на партията ще бъдат недоволни, защото тя е основана от нейния водач с концепцията да " разгроми политическата система у нас ".

" Избирателите им ги заляха с мръсотия поради Николай Василев, техните лични хора. Мисля, че поради това Слави Трифонов го отдръпна ", изясни той.

Проф. Дичев разкритикува и обидната изразителност като форма на политическа битка в България, с която, по негови думи, си служат някои от водачите на политическите партии. Той добави и че не би трябвало да бъдат подкрепяни партии на омразата, които отхвърлят разговор.

Професорът изрази опасенията си, че в случай че за повторно не бъде сформирано правителство, това ще бъде " пагубно " за политическата обстановка у нас, а сполучлив вид може да бъде запазването на формата на актуалното служебно правителство, при което има хора с разнообразни настройки, които обаче не са партийни, с цел да бъде реализиран консенсус.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР