Кадър бТВ Млада дама от Нова Загора осъществи мечтата си

...
Кадър бТВ Млада дама от Нова Загора осъществи мечтата си
Коментари Харесай

За първи път в родната авиация: Жена управлява Ми-24

Кадър бТВ

Млада дама от Нова Загора реализира фантазията си да лети. Особеното е, че за първи път в историята на бойната ни авиация момиче пилотира военен хеликоптер Ми-24, прочут от филмите за Рамбо, оповестява бТВ.

„ От шума може да се види какъв брой конски сили поддържат тези 11 тона във въздуха. Всеки път е боязън, всяко качване е със предпочитание и се надявам в бъдеще да продължава по този начин ”, споделя Станислава Балчева.

Като дребна следила прелитащите самолети над родния ѝ град Нова Загора. Решила да лети, без значение дали на аероплан или хеликоптер. Така откакто приключва военновъздушното учебно заведение в Долна Митрополия със 17 часа във въздуха на витловия аероплан „ Пилатус ”, се озовава в авиобаза Крумово.

„ Чувала съм, че е много мъчно да се откри по този начин нареченото зависване във въздуха. Така е постоянно – всеки полет стартира и завърша със зависване и самото образование стартира с висене, тъй като там са най-големите тънкости. Когато има скорост, е по-лесно, само че когато е нула, нещата наподобяват по различен метод. За момента 8 са дамите водачи на хеликоптери в бойната ни авиация, за първи път обаче дама пилотира Ми-24 ”, споделя Станислава.

Инструкторът ѝ – капитан Тихомир Петров, я хвали след последната задача: „ При нас девойките са на работа от много години, само че Станислава Балчева е първата, която лети на Ми-24. Не сме учудени, само че въпреки всичко да изяви стремежи за такава тежка машина да лети, си е за поздравление. Справя се чудесно, има огромно предпочитание за насърчаване в авиацията. Самокритична е, само че в същото време дава всичко от себе си да се получат нещата ”, споделя капитан Петров.

Посочва, че качествата, нужни да се ръководи такава машина, са храброст, безрезервност, огромно предпочитание и обич към летенето.

„ Ми-24 е една неповторима машина. Развива изключителни високи скорости, маневрена за огромен набор от задания. Чувството е неповторимо. Човек или си носи авиаторското в сърцето, или го няма. Всеки един полет е друг и предлага нови инциденти, които би трябвало да преодолееш. Трябва да си квалифициран първо на земята ”, прибавя капитан Петров.

Първите стрелби на Станислава с вертолета бяха през октомври. Казва, че за координацията при летенето ѝ оказва помощ спортът и по особено – бразилско джиу джицу.

Въпреки че има необикновена специалност, внимание от отсрещния пол не липсва. Станислава не счита,че ще има проблеми да съчетава работа и персонален живот.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2019 Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР