Кадър БТВ, архивДокато голяма част от Австралия е обхваната от

...
Кадър БТВ, архивДокато голяма част от Австралия е обхваната от
Коментари Харесай

Рекордни проливни дъждове и наводнения в част от Австралия

Кадър БТВ, списък

Докато огромна част от Австралия е обхваната от рекордни горещини и суша, източният щат Куинслад беше обиден от проливни дъждове и тежки наводнения, като синоптиците описаха метеорологичните условия като „ нещо, протичащо се един път на един век “, оповестява Ройтерс.
На доста места в щата е издадено предизвестие за проливни дъждове и предстоящи нови наводнения. Няколко реки излязоха от коритата си. Заради огромни приливни талази край крайбрежното градче Таунсвил към 1000 семейства трябваше да бъдат евакуирани, съобщи Българска национална телевизия.

``
реклама

Над региона е паднало единствено за денонощие количество дъжд, особено за месец превалявания. Жителите на Куинсланд бяха посъветвани да са извънредно деликатни, когато карат, защото някои пътища в щата са напълно под вода.

А леденото време в Съединените щати продължава да основава усложнения. По последни данни повече от 95 % от езерото Мичиган е замръзнало. Заради студа са анулирани образователните часове, както и доста полети. Въпреки напъните на локалните управляващи да обезпечат заслон на бездомните и хората в риск, студът взе минимум 17 жертви. От на следващия ден температурите стартират да се повишават.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР