кадър: Бойко Борисов, фейсбукМинистър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с

...
кадър: Бойко Борисов, фейсбукМинистър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с
Коментари Харесай

Борисов: България продължава да подкрепя европейското бъдеще на Северна Македония

кадър: Бойко Борисов, фейсбук

Министър-председателят Бойко Борисов организира телефонен диалог с премиера на Република Северна Македония Зоран Заев. Премиерът Борисов поздрави своя сътрудник за изборната победа, пожела му триумф на виновната служба и изрази убеденост, че градивното съдействие на най-високо равнище ще продължи и отсега нататък. Това оповестиха от пресслужбата на Министерски съвет. 

Във фокуса на диалога на двамата министър председатели беше Берлинският развой и организацията на Срещата на върха в София в границите на самодейността, която следва да се организира през ноември. Премиерът Борисов посочи огромната отговорност, която България и Република Северна Македония имат като съпредседатели на Берлинския развой през актуалната година. Министър-председателят акцентира, че без значение от пандемията, България продължава да работи в поддръжка на страните от Западните Балкани и тяхната европейска вероятност.

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че България остава поредна в поддръжката си за европейското бъдеще на Република Северна Македония и изрази убеденост, че двете страни ще останат ангажирани с осъществяването на подписания през 2017 година Договор за другарство, добросъседство и съдействие.

Министър-председателят Бойко Борисов и министър председателят Зоран Заев разискаха също по този начин съдействието на България и Република Северна Македония в подтекста на пандемията от COVID-19 и шерването на българския опит с сполучливата метаморфоза на редица производства за застраховане производството на защитни средства.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР