Кадър БНТНе визираме споделеното пътуване като организиран превоз при промените

...
Кадър БНТНе визираме споделеното пътуване като организиран превоз при промените
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Покрай черните курсове не трябва да гори и споделеното пътуване

Кадър Българска национална телевизия

Не визираме споделеното пътешестване като проведен транспорт при измененията в Закона за автобусните транспорти. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия ръководителят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова, написа вести.бг.

При споделеното пътешестване вие не генерирате облага. Споделеното пътешестване е може би 1/10 от нерегламнтирания транспорт, за който приказваме, тъй че това не ни тормози. Абсолютно неправилно сега е ориентирано вниманието натам. С инкриминирането на нерегламентираните транспорти визираме колите, които чакат по савтобусните спирки и качват пасажери на цената на билета. В текстовете изрично изключваме споделеното пътешестване и то няма да попадне в Наказателния кодекс, съобщи Милтенова.

По думите ѝ рисковете за пасажерите при нерегламентираните транспорти са доста по-високи.

Темата разяснява и социологът Първан Симеонов, който изясни, че постоянно употребява услугите на споделеното пътешестване. Който прави черни курсове, би трябвало да предстои на наредба, само че това не трябва да визира студенти, които се провеждат за пътуването си. Утре някой своеволен служител на реда може да стартира да разпитва хората в колата и това да докара до дребна корупция. Хубави са тези законови ремонти, които не водят до нелепости. Законът би трябвало да следва публичните връзки, а не да се пробва да ги стопира. Много хора се опасяват, че около сухото ще гори и суровото. Законодателят би трябвало да направи така, че да няма случайно пояснение, съобщи Симеонов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР