Кадър БНТКоличествата газ, които купуваме от борсата са малки, но

...
Кадър БНТКоличествата газ, които купуваме от борсата са малки, но
Коментари Харесай

Шефът на Топлофикация София: Няма да има шоково поскъпване на парното

Кадър Българска национална телевизия

Количествата газ, които купуваме от борсата са дребни, само че те ще бъдат увеличени. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия изпълнителният шеф на " Топлофикация София " Александър Алексндров, съобщи вести.бг.

Тази седмица купуваните от нас количества ще бъдат увеличени с 1000 мегавата на ден. След това ще увеличим количствата на седмична база. Целта ни е да минем на месечни търгове, а когато договорът ни с " Булгаргаз " разрешава, задачата е количествата да достигнат 50%, съобщи Александров.

Той посочи, че годишно " Топлофикация София " заплаща 370-380 млн. лв. за газ. Ако имаме усъвършенстване от 10%, това са съвсем 40 млн. лв. по-малко. Това ще се отрази на работата на сдружението, както и на цената на крайния артикул. Преди това да се случи, има още един детайл, който би трябвало да следим – загубата. За предходната година тя е 96 млн. лв., уточни шефът на " Топлофикация София ".

Той разясни, че купеният от сдружението по-евтин газ газ не е съветски, а разбъркан – част идва от Румъния, друга част е полутечен газ.

Александър Александров посочи, че настоящите отговорности на " Топлофикация София " към " Булгаргаз " са 167 млн. лв.. Тези отговорности нито са необикновени, нито са високи в съпоставяне със отговорностите от предходни години. Няма нещо, което да провокира подозрение или терзание у нас, съобщи Александров.

По думите му, в случай че се постанова нарастване на цената на парното и топлата вода, то ще е минимално и предвид на инфлационните процеси. Смятам, че сме постигнали едно обществено допустима цена, сподели шефът на " Топлофикация София ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, тр
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР