Кадър: БНТХора от цялата страна събраха шестцифрена сума за пострадалите

...
Кадър: БНТХора от цялата страна събраха шестцифрена сума за пострадалите
Коментари Харесай

Събраха шестцифрена сума за пострадалите от огнената стихия в Кръстава

Кадър: Българска национална телевизия

Хора от цялата страна събраха шестцифрена сума за потърпевшите от огнената буря в село Кръстава. Местни фамилии останаха без дом след стихията, а  събраните средства са в размер на повече от 120 000 лв.. Дарителската акция продължава, като жителите на Община Белица и региона също се включват с пари, тонове хранителни артикули и дървен материал, оповестява Българска национална телевизия.

Голяма част от даренията са събрани от жителите на Белица и селата в района. Те оказват помощ с повече от 10 хиляди лв., хранителни артикули и дървен материал.

В същото време имахме и при нас пожар над село Горно Краище, по този начин се организирахме тук бързо, че едната пожарна я освободихме с цел да може да помогнем на нашите комшии и хората от Кръстава, сподели Радослав Ревански, кмет на Община Белица.

В Белица не престават събирането на средства в локалното читалище.

От човешка позиция то е доста ужасно, доста неверно. Всички сме хора, би трябвало да си оказваме помощ един на различен и нали като видях по малкия екран просто се разплаках за тези хора и за случката, която е станала при тях, сподели Иванка Димитрова, донор от Белица.

Учудващо е хора, които са с пенсия под минималната, идват и носят и са съпричастни с болката на хората. Винаги са били беличани съпричастни, постоянно са оказват помощ, сподели Антоането Шондрова, основател на акцията за събиране на средства в Белица.

Сред най-малките донори е и 11-годишният Фирас Заяд, който дарил всичките си спестявания в помощ на потърпевшите от огъня хора. Той, дружно с родителите си, които преди години пристигнали в България от Сирия са част от многото фамилии в региона на Белица, които са съпричастни с потърпевшите във велинградското село.

5 дни откакто огънят унищожи 6 къщи, в Кръстава дойдоха и първите краткотрайни жилища. Те са сложени на особено построен пиедестал, а през идващите дни следва да бъдат включени във ВиК и електропреносната мрежа

Ще бъдат задоволителни. Ще ги настаним всички хора. Две стаички има, баня тоалетна, за първа нужда, сподели Салих Узунов, кмет на с. Кръстава.

Хората не стопират да благодарят за поддръжката от цялата страна.

При пожара няколко фамилии останаха без дом и разчитат на помощ да изградят нови жилища.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР