кадър: БНТДания пък приключва едно запомнящо си е много емоционално

...
кадър: БНТДания пък приключва едно запомнящо си е много емоционално
Коментари Харесай

Англия е на финал след победа с 2:1 над Дания

кадър: Българска национална телевизия

Дания пък завършва едно запаметяващо си е доста прочувствено състезание, което стартира с кошмарната обстановка с Кристиан Ериксен в първия мач на " аления динамит ", след което обаче отборът на Каспер Хюлманд се трансформира в приятната изненада на Евро 2020.

Голямото очакване за Англия свърши и " трите лъва " се класираха на първия си край на огромно състезание от 1966 година насам. Това се случи, откакто селекцията на Гарет Саутгейт надви с 2:1 над Дания след продължения. Двата тима не съумяха да се победят в постоянното време на " Уембли ", след като Микел Дамсгор откри резултата в 30-ата минута, а Симон Кяер си означи автогол девет минути по-късно. През второто полувреме Англия доминираше осезаемо, само че не съумя да стигне до цялостен поврат, като заслуга за това имаше и направилият ослепителен мач Каспер Шмайхел, предава Спортал.

Така се стигна до първото продължение, когато домакините получиха дузпа след рухване на Рахийм Стърлинг. Контактът, който провокира обстановката, изглеждаше много лек, само че ВАР удостовери решението на основния рефер Дани Макели. Шмайхел избави дузпата на Хари Кейн, само че по-късно капитанът на Англия направи добавка за крайното 2:1. Така Англия най-накрая скапе проклятието на полуфиналите, които не можеше да преодолее в продължение на 55 години, и се класира за първия си финала на европейско състезание. В него " трите лъва " ще спорят с Италия на " Уембли ". 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР