Кадър: БНТБившата кметица на столичния район Младост Десислава Иванчева получи

...
Кадър: БНТБившата кметица на столичния район Младост Десислава Иванчева получи
Коментари Харесай

Адвокат Марковски с първи гневен коментар за присъдата на Иванчева

Кадър: Българска национална телевизия

Бившата кметица на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева получи през днешния ден следобяд 20 години затвор за искане на рушвет. 

Адвокатът й Марин Марковски проговори първо пред Блиц за правосъдното решение.

" Това наказване ще отпадне при едно обжалване. Груба правосъдна неточност в закона ", разяснява Марковски пред медията ни. 

" Присъдата, която е 20-годишна, е груба правосъдна неточност в закона. Не съществува наредба, която да дефинира, че при неналичието на доказателства би трябвало да бъде наказана почтена жена. Затова тази присъда е освен тежка, само че е и груба правосъдна неточност ", разяснява юрист Марковски. 

Той счита, че не всичко е изгубено и може да бъде оборено на един по-висш правосъден стадий.

" Тази неточност ще бъде поправена, ще апелираме. Доказателствата по делото издишат, не желая да разясня кое е причина за присъдата, не е толкоз значимо какви са нещата, довели до това решение. За мен като бранител на Иванчева най-важното е, че имаме сериозният късмет тази присъда да бъде анулирана ", съобщи още юрист Марковски. 

Той разяснява, че и самата присъда от 20 години е висока: 

" Категорично по едно и също време с това присъдата е доста жестока, тъй като тук обвиняването е за искане на рушвет, даже не е и даван, т.е. няма никакви нездравословни последствия, няма и доказателства за осъществено закононарушение, присъдата е непостижимо тежка и не дава отговор на закона. Съдът е правилен, който извършва всичко добросъвестно, не го обвинявам. Независимо от тежката присъда, съм оптимистичен. "

На въпрос по какъв начин клиентката му е приела тази присъда, той отговори по този начин: " Момичето одобри с кураж тази присъда, само че несъмнено, е извънредно измъчена, тя е и доста болна... "

Както писахме, спецсъдът призна за отговорна някогашната кметица на регион " Младост " Десислава Иванчева  за желан рушвет от Александър Ваклин в съучастничество с Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, и я осъди на 20 години затвор. Тя ще би трябвало да заплати 20 000 санкция и няма да може да заема държавни длъжности.

 Зам.-кметицата Биляна Петрова и посоченият за медиатор Петко Дюлгеров получиха надлежно 15 и 12 година отнемане от независимост.  
 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР