Кадър БНТ, архивЖурналистът Явор Дачков каза какво мисли за първия

...
Кадър БНТ, архивЖурналистът Явор Дачков каза какво мисли за първия
Коментари Харесай

Явор Дачков: Слави е продукт на задкулисието и дава знак, че е инсталирана кукла на конци

Кадър Българска национална телевизия, списък

Журналистът Явор Дачков сподели какво мисли за първия политически ход на Слави Трифонов след изборите. Дачков показа, че за него моделът Борисов - Пеевски е бил непоносим и той не желае да се връща. Но има вяра, че Слави Трифонов е артикул на задкулисието и дава знак, че е конфигурирана кукла на конци, а сюжетът му не се написа от неговите сценаристи. Дачков съобщи още, че в този кабинет има хора на Пеевски, на ДПС, на Румен Радев. Според журналиста е необяснимо, че хора като Николай Василев са приели да вземат участие в това, което предлага Слави Трифонов. А ако БСП се съгласи да поддържа такова държавно управление, ще бъде пагубно за партията, ДПС може да опитат да се залепят за новото лице, отървавайки се от Борисов.

" Всичко в по този начин препоръчаното държавно управление е инцидентно, в концепцията за Космоса забавно е единствено споменаването на Северна Македония, тъй като това е значимият въпрос, който и Слави Трифонов не се слага съществено ", съобщи още по Нова Тв Явор Дачков.

Бившият външен министър и създател на " Атлантическия клуб "  Соломон Паси пък изрази удовлетворение, че един от целите на Слави Трифонов е Космоса. Според него за изпращане на астронавти в Космоса не е нужно да сме извънредно мощна страна, доказателствата са в предишното ни. За паси е значимо е да има план, въображение и визия и се радва, че има кабинет, който ще върви в тази посока.

Политологът Слави Василев изрази позицията, че Слави Трифонов всъщност прави доста образован ход, той вижда по какъв начин водачът на " ИТН " съумява да трансформира дефекта на българския парламентаризъм в резултат, да показа пред отговорност всички останали политически обединения да одобрят или не препоръчаните персони в кабинета, както и изброените цели. Според Василев по този начин " ИТН " продължава да не влиза в колаборация с партии на статуквото, само че и групировката поема отговорност.

" За да стане факт този кабинет, той би трябвало да получи поддръжката на партиите на митинга, в случай че те не го поддържат, е допустимо да се отиде на нови избори, което няма да е удобно за самите тях ", установи политологът.

Слави Василев има вяра, че в случай че стартира да действа държавно управление на малцинството, Народното събрание в действителност ще работи, както е планувано в Конституцията, а не както през последните години да извършва волята на държавното управление и министър-председателя, написа Novini.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР