Кадър Б. Борисов ФБВсеки български гражданин, който пожелае, ще има

...
Кадър Б. Борисов ФБВсеки български гражданин, който пожелае, ще има
Коментари Харесай

Борисов: Всеки български гражданин ще може да се ваксинира бързо и безплатно срещу Ковид 19

Кадър Б. Борисов ФБ

" Всеки български жител, който пожелае, ще има опцията по най-бързия метод да се ваксинира против ковид, незабавно щом Европейската организация по медикаментите утвърди и записва ефикасни, надеждни и безвредни ваксини против COVID-19., заяви Бойко Борисов в ново живо включване във Facebook. 

" За да бъде обезпечен този достъп на българите, както и нужните на страната ни количества, през днешния ден държавното управление отпусна 6 374 930 лв. като в допълнение финансиране за допълнение на бюджета на Инструмента за незабавна поддръжка на Европейски Съюз.

Ваксинацията ще се прави безусловно гратис и непринудено, като към този момент е налице подготвеност и за слагането й.

В името на здравето и живота на пациентите през днешния ден взехме още едно значимо решение – с обезпечените от държавното управление 14 000 000 лв. ще се закупят още 17 280 флакона ремдесивир, който в композиция с други лекарства, избавя живота на тежкоболните българи с COVID-19. Всеки ден подхващаме нужните дейности, с цел да може нашите лекари да разполагат с всички медикаменти, за които международният опит демонстрира, че оказват помощ на заболелите от новия тежък вирус. "

 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР