Качеството на ремонтите е ахилесова пета на всички, не само

...
Качеството на ремонтите е ахилесова пета на всички, не само
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Преходните обекти се изпълняват, не плащаме за некачествени ремонти

Качеството на ремонтите е слабост на всички, освен на моето ръководство или на София. Големият проблем, към който моля, е потенциалът на всички строителни компании. Обществените поръчки се извършват по закон, има закон, той би трябвало да се съблюдава. Това съобщи в " Денят стартира " кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя увери, че има непрекъснати инспекции. Не споделям,че всичко е направено съвършено, само че контролът на качеството е сериозен, добави Фандъкова.

Кметът отхвърли изказванията, че се работи предизборно по обекти. Не плащаме за некачествени поправки, с това също се спекулира, разяснява Фандъкова и добави къде се извършват основни планове сега:
" В момента се работи по разширението на " Ломско шосе ", на " Филип Кутев " започнахме пробива, чакам да стартираме и на " Каблешков " - това са най-важните обекти за града, дружно с метрото и Околовръстния път, тъй като това са обектите от третия градски кръг, които ще разрешат облекчаването на трафика в центъра на града ".

Фандъкова дефинира като безпрецедента за всички общини обстановката с неналичието на държавен бюджет за тази година, което не разрешава на Столичната община да одобри собствен. Нямам огромна вяра, макар че чувам деликатно изявленията и на държавното управление и Народното събрание. Надявам се да бъде признат, имаме подготвеност да предложим наш план, съобщи Фандъкова.

Преходните обекти се извършват, само че идват новите обекти, рискът е да спре всичко, по тази причина всяка от общините намира собствен метод да продължи работа, добави кметът.

Целта на огромната стратегия за възобновяване на тротоарите е да обезпечи досегаемост до най-посещаваните места. Много от районните кметове към този момент работят по нея, средствата са обезпечени. Вчера показах лист с обекти на Столичния общински съвет, в който сме заложили 48 млн. лв. за ремонт на тротоари, разяснява Фандъкова.

Имаме обезпечени средства, тук не става въпрос за искане на средства, подчертава тя.

Фандъкова изрази вяра, че отчетът ѝ ще бъде подсилен от общинските съветници.

" Моят жанр не е да влизам в партийните разправии, разговорът ми с всички районни кметове е добър. Има кметове, които правят работа, както и такива, които се оправдават ".

Фандъкова добави, че рецесиите са съществени, а общините са главно наранени.

По думите ѝ остава голям проблем, че нощем улиците на града се трансформират в писти. Между 80 000 и 100 000 са регистрираните нарушавания на скоростта от регистраторите на Столичната община единствено за месец.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР