Качеството на атмосферния въздух е един от най-сериозните проблеми, който

...
Качеството на атмосферния въздух е един от най-сериозните проблеми, който
Коментари Харесай

Нено Димов посочи кой е най-сериозният проблем в Европа

Качеството на атмосферния въздух е един от най-сериозните проблеми, който се разпознава освен в България, само че и в целия Европейския съюз. Това сподели министърът на околната среда и водите Нено Димов, във връзка обстоятелството, че това е един от главните цели на неговия сектор по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, написа " Фокус ".

Димов добави, че към 16 страни не извършват критериите и са в разнообразни етапи на правосъдна процедура от страна на Европейската комисия. Министър Нено Димов сподели още, че пред депутатите в Европейския парламент е обрисувал и двата целта на България – качеството на атмосферния въздух и по-доброто контролиране законодателството, с цел да може ограниченията, които се взимат, да дадат по-високи резултати.

„ Едно от най-напредналите досиета, по които ще работи Българското председателство, е тематиката за мониторинг и докладване излъчванията на въглероден диоксид от тежкотоварните МПС. Очакваме през февруари да стартират триалозите сред Европейската комисия, Европейския парламент и Съвета. Второто е регламентът за стандартите за излъчвания от леки и лекотоварни коли. В края на месец януари чакаме и проверката на Директивата за питейните води. Минипакетът „ Кръгова стопанска система “, който безусловно излезе преди седмица от Комисията, е също един от сериозните ни цели. През месец март чакаме да проведем политически спор по него и упоритостта ни е за месец юни да подготвим умозаключение “, посочи министър Нено Димов. Той сподели още, че при представянето на българските цели в областта на околната среда в Брюксел е отправил покана към депутатите от Европейския парламент да вземат участие на 5 и 6 февруари, когато страната ни ще бъде хазаин на среща на високо равнище за нововъведения в областта на атмосферния въздух. Министърът на околната среда и водите акцентира, че търсенето на баланс сред устрема за икономическо развиване, екология и запазване на околната среда е сложен, само че вероятен.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР