Качеството дълбок мислител е чудесна дарба, защото ви позволява да

...
Качеството дълбок мислител е чудесна дарба, защото ви позволява да
Коментари Харесай

8 битки, които води дълбокият мислител в съвременния свят



Качеството бездънен мъдрец е чудесна заложба, тъй като ви разрешава да се ровите в самата същина на нещата и да осъзнавате всичко доста по-добре.

Въпреки това актуалното общество е материално, което води със себе си подобаващ нрав и затова обмислянето може да бъде доста предизвикателна задача.

1. Усещане за изолираност

В свят, ръководен от лакомия, примитивни пристрастености и материални ползи, където интелектуалното, моралното и духовното равнище на хората непрекъснато спада, въобще не е изненада че дълбоките мислители се усещат, като че ли не принадлежат тук. Понякога просто не можете да разберете другите хора и за какво подхващат едно или друго деяние, а това ви кара да се чувствате като неудачници, пристигнали от друга планета.

2. Пълна липса на интерес към мейнстрийм културата и известните занимания

Подобно на възприятието за изолираност, липсва резонанс с всеобщите ползи и желания у другите хора. Затова дълбоките мислители не изпитват наслаждение от нещата, които всички други обичат. Популярните излъчвания по малкия екран, за които всички приказват и нормалните неща като циркулиране по магазините единствено ви нервират. Често се чудите по какъв начин е допустима такава загуба на време за неща, които нямат никакво значение. По принцип вие имате дребен или никакъв интерес към материалната страна на битието.

3. Имате възприятие на незадоволеност от това, което ви заобикаля

Независимо дали следите новините и дали се интересувате какво става по света, или пък не, едно нещо е несъмнено – вие сте много песимистични за бъдещето на човечеството. Така е, тъй като осъзнавате, че хората непрекъснато се отдалечават от същинските стойности и нещата, които в действителност имат значение. Цялото това незнание и несериозност на близките постоянно ви кара да мислите, че човешката раса е обречена.

4. Околните ви считат за странни, отнесени или пък арогантни

Голямата част от дълбоките мислители са интроверти, които, потънали в мислите си, не се отварят елементарно към другите хора. По тази причина тези, които не ви познават добре, постоянно остават с неправилното усещане, че сте си самодостатъчни и се държите самомнителен, заобикаляйки да се включвате в общите диалози и групови действия. Някои може да ви мислят за „ откачалка “ или пък за отвеян идеалист, който по през целия ден седи с глава в облаците.

5. Нуждата от решение на ежедневните проблеми може да бъде същинско предизвикателство

Може да се занимавате с въпроси, които близките в никакъв случай не са си задавали, и да сте прочели повече книги от всеки към вас, само че решаването на ежедневни проблеми ви кара да се чувствате безпомощни. Битовите аспекти на съществуването в никакъв случай не са били забавни за вас и уменията за практично мислене не са най-голямата ви мощ. Затова се пробвате да избягвате такива действия непременно.

6. Периоди на самоанализ и безпричинна горест

Ако сте бездънен мъдрец, евентуално са ви познати интервалите на безпричинна горест, които ви връхлитат понякога. Може да се сравнят с меланхолия. В такива интервали сте вглъбени в себе си, анализирате живота си и екзистенциални въпроси. Нищо не може да ви извади от това положение, в случай че потокът на мислите ви не ви докара до някакви изводи.

7. Липсата на схващане

Когато имате замислено изражение, даже най-близките ви стартират да се тревожат за вас и да ви питат „ всичко наред ли е? “ и „ добре ли си? “. Проблемът е, че не всеки път е елементарно да обясните повода за това въодушевление. Може да е нещо нормално като книга, да вземем за пример, или филм – безусловно всичко може да ви потопи в бездънен размисъл.

8. Може да се окаже мъчно „ да излезете от главата си “ и да се върнете в действителността

Когато четете книга и сте потопени в мислите си, това е като паралелна действителност. Истинска борба е да се върнете в действителния свят към работата си и ежедневните си отговорности. Това завръщане постоянно е съпроводено с възприятие на комплициране и незадоволеност. Като утринно отделяне от прекрасен сън от алармата на часовника. Това чувствате, когато би трябвало да се върнете към действителността.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР