Кабул. Преки преговори между афганистанското правителство и талибаните биха могли

...
Кабул. Преки преговори между афганистанското правителство и талибаните биха могли
Коментари Харесай

AFP: Възможни са преки преговори между афганистанските власти и талибаните

Кабул. Преки договаряния сред афганистанското държавно управление и талибаните биха могли да стартират в Норвегия в границите на идващите две седмици, оповестиха публични лица и източници в събота, кото би могло да се трансформира в решаваща стъпка в напъните за преустановяване на войната, предава AFP .
Талибаните към този момент отхвърлят да беседват с държавното управление на президента Ашраф Гани, което те смятат за нелегално, като се изключи неотдавнашна среща на високо ниво, на която чиновниците на Гани участваха в " персонално качество ".
" Ние се приготвяме за директни договаряния ", съобщи Абдул Салам Рахими, държавен министър по въпросите на мира, като означи, че държавното управление ще бъде показано от десетчленна делегация.
" Работим с всички страни и се надяваме, че през идващите две седмици първата среща ще се организира в европейска страна. "
Той не посочи къде може да се организира срещата, само че дипломатическите източници споделиха на AFP, че договарянията би трябвало да стартират в Осло на 7 август.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР