Кабинетът внесе и писменото предложение в Президентството и очаква отговор

...
Кабинетът внесе и писменото предложение в Президентството и очаква отговор
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР: Ще отговоря на тежките обвинения, когато преценя

Кабинетът внесе и писменото предложение в Президентството и чака отговор от президента Румен Радев, а вътрешният министър Калин Стоянов и министър председателят Николай Денков обобщиха, че рокадата се постанова поради липса на организация и надзор в работата на Министерство на вътрешните работи.

Петър Тодоров обаче съобщи, че ще продължи да извършва отговорностите си, до момента в който няма дефинитивно решение.

На обвиняванията за слабостите на полицията, позволени във връзка със гибелта на шестима служители на реда и убийствата в Цалапица и на психолога Иван Владимиров в столицата, както и пропуските към гибелта на единия от Братя Галеви, основният секретар на Министерство на вътрешните работи съобщи, че ще отговори, когато той реши.

" Аз ще отговоря наложително, само че когато преценява, че му е пристигнало времето ще отговоря. Отстраняването става с декрет на президента, тъй че когато има публикуван подобен декрет ще бъда отхвърлен. Изпълнявам отговорностите си в съответния размер ", разяснява Петър Тодоров.

Отстраняването му беше поискано още предишния петък от премиера Николай Денков по време на първия коментар на ръководещите за гибелта на Алексей Петров.

" Считам, че основният комисар Петър Тодоров е виновен за неналичието на организация и надзор върху действия в Министерство на вътрешните работи, което е в директна връзка с настъпилата гибел на шестима полицейски чиновници на Министерство на вътрешните работи при осъществяване на служебните им отговорности в границите на извънредно къс интервал от време ", съобщи вътрешният министър Калин Стоянов пред медиите след държавното съвещание през днешния ден.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР