Кабинетът възложи на днешното си заседание на Авиоотряд 28 да

...
Кабинетът възложи на днешното си заседание на Авиоотряд 28 да
Коментари Харесай

Пенсионират правителствения Фалкон

Кабинетът разпореди на днешното си съвещание на Авиоотряд 28 да подписа контракт за доставка на нов държавен аероплан. Преди месец навигационната система на държавния „ Фалкон “ отхвърли във въздуха, до момента в който министър председателят Бойко Борисов беше на борда. Инцидентът се случи при идването на държавната делегация след среща в Солун на 15 ноември.

Генералният шеф на Авиоотряд 28 ген. Тодор Коджейков би трябвало да стартира договаряния за подписване на контракт за доставка на въздухоплавателно средство за осъществяване на полети със особено предопределение. Резултатът от договарянията ще бъде докладван на Министерския съвет за приемане на разпореждане. Със същото решение се разпорежда да бъдат извършени нужните процедури, според българското законодателство, за създаване на хангар за предпазване и техническо обслужване.

Ген. Коджейков няколко пъти предложи да бъде платен нов аероплан. Машината е на 19 години, а случаите с нея зачестяват. През миналите години имаше редица механически проблеми с „ Фалкон “-а до момента в който министър председателят е на борда. През 2014 година пукна гума при кацане, а през 2015 година не се прибра носовият колесник.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР