Кабинетът следва да одобри на редовното си заседание внесеният от

...
Кабинетът следва да одобри на редовното си заседание внесеният от
Коментари Харесай

Министрите обсъждат участието на България в програмата на ОИСР за Украйна с доброволна вноска от 60 хил. евро

Кабинетът следва да утвърди на постоянното си съвещание импортираният от вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел Проект на съглашение за присъединяване на България в програмата на Организацията за икономическо съдействие и развиване за Украйна с непринуден финансов принос в размер на 60 хиляди евро, или 117 350 лева сред България, от една страна, и Организацията за икономическо сътрудничество и раз, от друга, посредством замяна на писма, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Министрите следва да одобрят Доклад за осъществяването на Закона за експортния надзор на артикули, свързани с защитата, и на произведения и технологии с двойна приложимост през 2022 година от Междуведомствения съвет по отбранителна промишленост и сигурност на доставките към Министерски съвет, импортиран от министъра на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов и министъра на защитата Тодор Тагарев, както и Доклад на Междуведомствената комисия за експортен надзор и неразпространение на оръжията за всеобщо заличаване към министъра на стопанската система и промишлеността за осъществяването на Закона за експортния надзор на артикули, свързани с защитата, и на произведения и технологии с двойна приложимост за 2022 година, също импортиран от Богданов.

Кабинетът ще прегледа и Проект на решение за внасяне в Народното събрание на Десетия годишен отчет на министъра на правораздаването за осъществяването само че решенията на Европейския съд по правата на индивида по каузи против България през 2022 година Освен това министрите ще се срещнат и с Проект на решение за установяване на представители на министерствата в Съвета на настоятелите на Българска академия на науките, импортиран от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков.

Министерският съвет следва да утвърди и редица контракти, съглашения и планове.

Финансовият министър Асен Василев ще предложи на вниманието на сътрудниците си в държавното управление промени във Валутния закон, а здравният министър проф. Христо Хинков – промени в Закона за храните. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР