Кабинетът с ротационен премиер, който се подготвя с втория мандат

...
Кабинетът с ротационен премиер, който се подготвя с втория мандат
Коментари Харесай

Георг Георгиев: Кабинетът с ротационен премиер, който се подготвя с втория мандат е експертен

Кабинетът с ротационен министър председател, който се приготвя с втория мандат е експертен, а хубавото на експертния кабинет е, че специалистите са равноотдалечени от всички и в това време всяка партия може да припознае министри в него. Това сподели депутатът от ГЕРБ-СДС Георг Георгиев в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Той изясни, че диалозите с Движение за права и свободи се отнасят само за конституционните промени и обезпечаването на конституционно болшинство и това не е в несъгласие с досегашните позиции на ГЕРБ.

„ Движение за права и свободи в никакъв случай не се е противопоставяло на провеждането на евроатлантическа политика и на защитаването на сходни цели, тъй че не съм сюрпризиран, че ще запазят тази линия на държание. Не виждам за какво се преекспонират нещата и се концентрира вниманието върху избран член на ПГ на Движение за права и свободи, а не върху тяхното мнение като цяло. Това ми звучи по-скоро като нечиста сделка на тези, които опонират на по този начин образувалите се отзиви в Народното събрание ", съобщи Георгиев.

Той акцентира, че готвеното държавно управление не съставлява коалиция с ПП-ДБ, а обща визия на политически обединения с обща цел.

„ Много особени варианти нямаше. Опцията беше една и тя е тази, която се случва сега. Ако не желаеме безотговорно ръководство на един човек в тази страна, това е единственото нещо, което може да стане. Това не считам, че е укорително от позиция на демокрацията, а в противен случай - желаеме да предоставим на страната едно успокоение, осъществяване на няколко основни целта, с които страната на следващия ден да бъде по-силна. А не да регресираме и след месец да се озовем отново там, където към този момент сме били, единствено че в една доста по-влошена макро среда ", сподели той.

Георгиев дефинира позициите на президента Радев против сформирането на кабинета като офанзива против парламентарната народна власт.

„ На Радев сега се лишават лостовете, с които еднолично да ръководи страната. Това, че последните две години България беше под едноличното ръководство на един човек, е офанзива против парламентарната народна власт. Оттук нататък всеки коментар на президента Радев против сформирането на постоянно държавно управление, е коментар против парламентарната народна власт. Защото президентът би трябвало да сплотява, а това, което той прави, е да задълбочава разлики. ПП-ДБ постъпиха много самоуверено и избраха сами да носят отговорност в доста основни за страната посоки. С пълномощията идват и отговорностите ", уточни Георг Георгиев.

Той назова легенди изказванията за близки връзки на ГЕРБ с прокуратурата и уточни, че последния процес на събитията по отношение на „ Барселонагейт " потвърждават тъкмо това.

„ Самият факт, че най-големите удари, понесени от политическа мощ сега, са от ГЕРБ, и то в миг, в който ние започнахме да разясняваме тематиката за правосъдната промяна, значи, че има наклонност и нашата партия и нашият водач попада под напън. В последните две години Борисов не се е употребил от имунитет, тъй че, в случай че имаше потребност той да бъде разследван, можеше да се направи, а не каузи да бъдат държани на трупчета, с цел да може във време, когато са политически преференциални на някого, тогава да се вадят ", сподели Георгиев.

Ако има от какво ГЕРБ да се тормозя сега, то това са опитите да се дестабилизира страната посредством колаборация сред избрани институции против това да има постоянно държавно управление, разяснява още Георг Георгиев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР