Кабинетът прие доклад за предприетите от страната мерки в изпълнение

...
Кабинетът прие доклад за предприетите от страната мерки в изпълнение
Коментари Харесай

Кабинетът отчете напредък в борбата с дискриминацията на жени

Кабинетът одобри отчет за подхванатите от страната ограничения в осъществяване на заключителните рекомендации на Комитета на Организация на обединените нации към България за унищожаване на всички форми на дискриминация във връзка с дамите, заяви държавната пресслужба.

Акцент в документа е подложен върху приемането на Закон за тъждество сред половете, укрепването на Националния механизъм за обезпечаване на равнопоставеност сред мъжете и дамите и дейностите за превъзмогване на дискриминационни практики и стандартите, учредени на пола.

В отчета се регистрират дейностите за попречване на насилието върху дами и битката с трафика.

Фокус е подложен и върху обезпечаването на ефикасен достъп на дамите до правна помощ при положение на нарушение на техните права по Конвенцията за унищожаване на всички форми на дискриминация във връзка с дамите.

Отчетени са и

ограниченията за обезпечаване на по-добро съвместяване на професионалния и фамилния живот и разпространение на политиката в региона на равнопоставеността на дамите и мъжете на национално равнище.

Конвенцията, рекомендациите на Комитета на Организация на обединените нации, мненията по обособени каузи и националното законодателство за унищожаване на дискриминирането против дамите са включениб в образованията на юристи, съдии, прокурори, служители на реда и други правоприлагащи длъжностни лица.

Общо 438 души са минали разнообразни форми на образования в тази сфера в Националния институт за правораздаване в интервала септември 2013 година - декември 2016 година Противодействието на насилието, учредено на пола, е сложено като акцент във всички форми на образование във факултет " Полиция " на Академията на Министерство на вътрешните работи, се показва още в отчета.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР