Кабинетът подготвя да раздаде 662 432 375 лв. за фотоволтаици

...
Кабинетът подготвя да раздаде 662 432 375 лв. за фотоволтаици
Коментари Харесай

ГЕРБ разкриха публично схема на ,,Промяната“: Подготвят да раздадат 662 млн. лв. на свои фирми

Кабинетът приготвя да раздаде 662 432 375 лева за фотоволтаици и акумулатори на авансово известни компании, макар възбраната на Народното събрание. За това алармира във Facebook депутатът от ГЕРБ и ръководител на Комисията по енергетика в 49-ото Народно заседание Делян Добрев.
„ Чисто нова спекулация! Министерски съвет през вчерашния ден са пуснали грантова скица за фотоволтаици с акумулатори по ПВУ. Това е нещо, което Народно заседание забрани с преднамерено решение по-рано тази година.
Ще дадат 265 372 950 лева на свои компании като първа фаза. Общо с останалите етапи ще си раздадат 662 432 375 лева за фотоволтаици и акумулатори. И то в случай, че този бранш е задоволително печеливш и без поддръжка! Нещо повече, съгласно критериите могат да аплайват единствено компании с активи за над 60 млн евро за предходната година.
Тоест в поканата можеше да напишат и имената на компаниите.
Няма по-нагла и по-нагласена скица. Явно листата по териториалните проекти ще се добави и от други пепейски компании.
И забележете, обявата е оповестена тихомълком в петък вечер в 20:56 часа! По тъмна доба – ей по този начин се работи транспарантно. Честита ни смяна! “, написа депутатът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР