Кабинетът на министрите на Украйна проведе извънредно заседание на 11

...
Кабинетът на министрите на Украйна проведе извънредно заседание на 11
Коментари Харесай

Украинското правителство оттегли спорния проектозакон за мобилизацията

Кабинетът на министрите на Украйна организира изключително съвещание на 11 януари и отдръпна своя законопроект № 10378 за възстановяване на мобилизацията, военната регистрация и военната работа, съобщи " Украинская истина ", представена от " Фокус ".

" На 11 януари, на изключително съвещание държавното управление поддържа протоколното решение, инициирано от Министерството на защитата за отдръпване на проектозакона за мобилизацията в Украйна, импортиран във Върховната Рада: " За промени на някои законодателни актове на Украйна по отношение на подобряването на някои въпроси на мобилизацията, военната регистрация и военната работа ".

Посочва се, че след завършването от Министерството на защитата съответният законопроект ще бъде импортиран още веднъж за разглеждане от Министерския съвет.

След внасянето на проектозакона за възстановяване на мобилизацията в Народното събрание породиха бурни полемики и разногласия.

Генералният щаб на ВСУ по-рано съобщи, че като цяло утвърждава новия проектозакон за мобилизацията, само че предложи някои точки да бъдат отстранени от документа, заяви тогава Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) военачалник Валерий Залужни. Беше предложено да бъдат отстранени: военната регистрация за всички дами, да се отстрани освобождението на хора с увреждания от 2-ра група и редица други.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР