Кабинетът на Кирил Петков завършва своя мандат с 22% положителна

...
Кабинетът на Кирил Петков завършва своя мандат с 22% положителна
Коментари Харесай

Хората оценяват отрицателно Радев и кабинета на Кирил Петков

Кабинетът на Кирил Петков приключва своя мандат с 22% позитивна оценка за неговата работа и 70%, които го правят оценка негативно, сочи ново изследване. В последните три месеца не се записва динамичност в тези стойности.

За сметка на това оценката за работата на Народното събрание е в продължаваща наклонност на утежняване на стойностите, като през този месец позитивните оценки са 14%, а негативните 77%.

Оценката за работата на президента също бележи тренд на спад, като през май месец 50% са дали позитивна оценка, през юни 45%, а през юли са към този момент 43%. 41% пък са тези, които този месец дават негативна оценка за работата на президента.

Песимистични наподобяват упованията на българите за икономическото състояние в страната за идната една година. 45% чакат утежняване, а единствено 15% усъвършенстване. Същото се отнася и до упованията за виталния стандарт. 37% са на мнение, че стандартът им ще се утежни в идната една година, а единствено 17% считат, че ще се усъвършенства. Подобни високи стойности и на двата знака сме отчитали преди към две години – при започване на Ковид пандемията.

Данните са от изследване на " Тренд " по поръчка на вестник " 24 часа ", отдадено на настройките на българите по отношение на главните институции и партии. Изследването е осъществено в интервала сред 5 и 12 юли 2022 година посредством директно полустандартизирано изявление " лице в лице " с таблет измежду 1005 души на възраст 18+.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР