Кабинетът на генерал-губернатора на Канада Мери Саймън се извини за

...
Кабинетът на генерал-губернатора на Канада Мери Саймън се извини за
Коментари Харесай

Канада се извини, че е предложила за най-високото си отличие бивш член на СС дивизията Галиция

Кабинетът на генерал-губернатора на Канада Мери Саймън се извини за това, че през 1987 година някогашният член на дивизията на Секретен сътрудник " Галиция " ( " Галичина " ) Питър Саварин е бил препоръчан за най-високото гражданско отличие на страната - Ордена на Канада. Това съобщи телевизионният канал CTV, съобщи ТАСС.

Питър Саварин е бил някогашен ректор на университета в Алберта и член на Световния конгрес на свободните украинци. Той бил номиниран „ за поощряване на мултикултурализма “, само че не му е дадена премията, тъй като е умрял през 2017 година Телевизионният канал отбелязва още, че съгласно информация от редица еврейски организации Саварин е служил в дивизията на СС  " Галиция ".

Орденът на Канада е учреден през 1967 година Той може да се присъжда както на канадски жители, по този начин и на чужденци.

Миналия месец организация " Асошиейтед прес " разгласява фотоси, показващи, че по време на тирада на украинския президент Владимир Зеленски в канадския парламент на 22 септември, събралите се приветстват 98-годишния Ярослав Хунка (Гунка), който е служил в дивизията на СС  " Галиция " ( " Галичина " ). Премиерът Джъстин Трюдо се извини за случая едвам на 27 септември. 

Впоследствие съветското външно министерство съобщи, че обществената прослава на нацистите „ е най-хубавата характерност на ръководещия режим на премиера Джъстин Трюдо “, до момента в който съветската страна не има намерение „ да се помири с метода, по който канадските либерали флиртуват с нацизма “. ”

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР