Кабинетът Денков/Габриел прие на днешното си заседание две решения, с

...
Кабинетът Денков/Габриел прие на днешното си заседание две решения, с
Коментари Харесай

Кабинетът Денков/Габриел дава 4 млн. лв. за пътна инфраструктура в Бургас и Асеновград

Кабинетът " Денков/Габриел " одобри на днешното си съвещание две решения, с които се утвърждава финансирането на обществена общинска инфраструктура по реда на Закона за поощряване на вложенията, оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Община Бургас ще получи до 3 390 564 лева с Данък добавена стойност от бюджета на Министерството на нововъведенията и растежа за 2023 година Парите са за създаване на детайли на общинска пътна инфраструктура: " Нова улица от о.т.1 - о.т.2 - о.т.3 до о.т.4 за обслужване на УПИ П-3860, някогашен масив 19, околност " Оникилика ", гр. Бургас ", част пътна: I-ви стадий, част ВиК - улично отводняване и част ЕЛ - улично осветяване.

Инфраструктурата се построява по отношение на осъществяването на сертифицирания капиталов план " Изграждане на дружество за брониране и произвеждане на военна техника " в Бургас на " Интернешънъл Арморд Груп БГ " ЕООД. Инвестицията по плана е в размер на 20.821 млн. лева По плана в началото ще бъдат разкрити 20 нови работни места.

С построяването на техническа инфраструктура се основават условия за осъществяване и на бъдещи капиталови планове. Трасето на улицата подхожда на предвижданията на Общия организационен проект (ОУП) на община Бургас и на Генерален проект за организация на придвижването на град Бургас. Новата инфраструктура ще обслужва също " Атлантик " АД, " Термопласт " АД, " Чикън Груп " ООД, " Дени Лайтинг " ЕООД, които правят активност в региона на търговията, производството и хранително-вкусовата индустрия, както и Затворническото общежитие от открит вид " Житарово " и всички евентуални вложители.
 Кабинетът отпуска спомагателни над 1,6 млн. лева на общините
Кабинетът отпуска спомагателни над 1,6 млн. лева на общините

През 2024 година страната няма взима заеми и да дава гаранции за нови капиталови планове

Община Асеновград пък ще получи до 830 917 лева с Данък добавена стойност, още веднъж от бюджета на Министерството на нововъведенията и растежа. Средствата са за създаване на " Улица по общински път с ИД № 00702.506.148 в ПЗ " Север " и връзка с ул. " Индустриална " и Водопровод и канализация по общински път с ИД 00702.506.148 в ПЗ " Север ".

Инфраструктурата се построява по отношение на осъществяването на капиталовия план " Завод за произвеждане на ски " в Асеновград на " Амер Спортс България " ЕООД. Инвестицията по плана е в размер на 10.7 млн. лева В интервала на реализиране на капиталовия план и като резултат от него ще бъдат разкрити 125 нови работни места. Общината планува план, в който градският превоз ще има достъп до промишлена зона " Север ". Това ще даде опция на чиновниците на заводите в региона да употребяват градския превоз и ще спомогне за понижаване на нездравословните излъчвания.

Новата довеждаща техническа инфраструктура ще обслужва и други ползватели , които до момента са нямали построена пътна и водопроводна мрежа. Това са парцели с номера: 00702.506.152 - урбанизирана територия; 00702.506.55 - урбанизирана територия, общинска собственост; 00702.506.57 - урбанизирана територия. Тя ще се употребява от следните сдружения: " Амер Спортс България " ЕООД, " Калцид " АД, " Комексмаш - Васил Пиринков " ЕООД, " Илиев Плат ", " Нови текстил " ООД и " Виктория инвестмънт - ВИП " ЕООД.
 Работим за непоклатимост и среда за вложения, увери Денков посланиците
Работим за непоклатимост и среда за вложения, увери Денков посланиците

Основните външнополитически тематики за България остават влизането в Шенген и в еврозоната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР